• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet igrača Novog Pazara pod istragom zbog namještanja! Oglasio se Novi Pazar nakon dojave UEFA: Hoće na poligraf!

Autor Dragan Šutvić

Utakmica između Novog Pazara i Radnika (2:0) je pod istragom Fudbalskog saveza Srbije (FSS) poslije dojave UEFA da je bilo sumnjivih aktivnosti.

 pet igrača novog pazara pod istragom zbog namještanja  Izvor: YouTube/Superliga Srbija/Printscreen

Fudbalski savez Srbije (FSS) pokrenuo je istragu nakon dojave iz UEFA da je utakmica 30. kola Superlige između Radnika i Novog Pazara bila "sumnjiva".

Surduličani su slavili 2:0, a specijalizovane službe iz Niona koje prate promjene na kladionicama, primijetile su velike uplate na pobjedu domaćina. S obzirom da se ovakve aktivnosti automatski evidentiraju, odmah je stigla prijava u FSS kako bi se provjerilo da li je meč namešten.

Možda će vas zanimati

Nezvanično, pojedini fudbaleri Novog Pazara su pod istragom, a zbog toga se oglasio i klub sa Jošanice koji je u zvaničnom saopštenju potvrdio da je držao sastanak sa nekolicinom igrača.

"Upravni odbor FK Novi Pazar potvrđuje da je dobio dopis od Fudbalskog saveza Srbije u kojem se iznosi sumnja da je pet fudbalera našeg tima navodno učestvovalo u namještanju rezultata utakmice između Radnika i Novog Pazara odigrane 11. aprila ove godine, navodeći kao ključni dokaz da su padale kvote na kladionicama na dan utakmice u Surdulici. Uprava FK Novi Pazar održala je sastanke sa pomenutim igračima, koji najoštrije demantuju da su uopšte igrali kladionicu, a još manje da su uradili nešto protiv interesa svog kluba. Igrači su izričiti da će angažovati advokate radi odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje", poručili su iz Novog Pazara i dodali da su igrači poručili i da su spremni da idu i na poligraf, odnoso da će korititi sve instance u državi kako bi se utvrdila puna istina.

"Upravni odbor FK Novi Pazar će takođe insistirati na utvrđivanju svih činjenica, jer postoji čitav niz nelogičnosti u pomenutim optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namjera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi, i da se na taj način klub izbaci iz Superlige", dodaju iz kluba sa Jošanice i zaključuju da su premirali svoje igrače u završnici prvenstva.

"Te premije nisu bile nikada veće u istoriji kluba. Utoliko su ćudnije optužbe na račun pet naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima sa kojima klub nikada nije imao problema".

Pogledajte detalje sa utamice na koju je UEFA stavila oznaku "sumnjivo".

Pogledajte golove sa meča Radnika i Novog Pazara.
Izvor: YouTube/Supeliga Srbije

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC