• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I ovaj detalj može da odluči titulu u Srbiji: 5 igrača Zvezde i Partizana mora da obrati pažnju do kraja sezone!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda i Partizan odlučuju o šampionskoj tituli u Superligi Srbije, a petorica njihovih fudbalera moraće da obrate pažnju na kartone kako ne bi propustili neke od ključnih utakmica zbog suspenzije.

 Koji-fudbaleri-Zvezde-i-Partizana-mogu-da-budu-suspendovani. Izvor: MN PRESS

Superliga Srbije ulazi u samu završnicu pošto nas čeka još samo pet kola - odnosno pet "finala" - kako bi rekli iz Crvene zvezde i Partizana, jedinih timova koji se bore za šampionsku titulu!

Trenutno je Zvezda bliža novom slavlju pošto ima dva boda više od Partizana, pa tako crno-bijeli moraju da pobijede sve utakmice do kraja i da se pritom nadaju da će njihov rival najmanje izgubiti jedan meč ili remizirati u dva. Odlučivaće i najsitniji detalji, greške, pa možda čak i kartoni...

Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević žele da u posljednjih pet utakmica šampionata imaju najjači sastav na raspolaganju, a osim teže povrijeđenih Veljka Nikolića i Danila Pantića - moraju da paze i na suspenzije svojih igrača.

Prema pravilima Superlige, fudbaleri moraju da pauziraju na svaki četvrti žuti karton, tako da u redovima "vječitih" ima igrača koji su već odradili ovu suspenziju, dok je nekoliko i onih koji moraju da obrate pažnju na disciplinu do kraja sezone kako ne bi propustili neko od "finala".

Zvezda je tako nedavno morala da igra bez Milana Rodića, koji je praktično nezamjenljiv na mjestu lijevog beka, dok je nepažnja Nemanje Jovića napravila problem Partizanu jer je jedan od dvojice "bonusa" koje stalno koristi Stanojević.

Koliko su oprezni igrači "vječitih" najbolje govori podatak da su smanjili broj prekršaja u dvije najteže utakmice plej-of faze Superlige, pa su tako kod Zvezde protiv Partizana i TSC-a opomenuti Krstičić, Ben, Sanogo, Pavkov i Rodić, odnosno kod Partizana protiv Zvezde i Čukaričkog - Vujačić, Terzić i Jović.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Potencijalni problem za Stankovića predstavljaju Pavkov, Srnić i Ben koji su na tri žuta kartona, odnosno na jedan od suspenzije, dok je dobra vijest da su Eraković, Sanogo i Rodić "očistili" svoje i ne moraju previše da brinu.

Na dva kartona od suspenzije su Krstićić, Pankov, Katai, Borjan, Falko i Pičini, dok su se svi ostali dobro "vladali" tokom sezone. Zapanjujući podatak je da Aleksandar Dragović nema nijedan žuti karton za 29 mečeva ove sezone u Superligi, dok ih je dobijao u Kupu i Evropi.

Što se tiče Partizana, najviše kartona zaradio je Slobodan Urošević (6), ali je sada "tek" na dva od nove suspenzije, dok su kartone već "čistili" još i Nemanja Jović, Miloš Jojić, Saša Zdjelar i Rikardo Gomeš.

Igrači koji su najviše na riziku su Lazar Marković i Igor Vujačić koji su do sada opomenuti po tri puta, tako da su na jedan karton od pauze. Crnogorac je posebno bio važan za Partizan ove sezone i moraće da se pripazi pošto odbrana nije djelovala podjednako sigurno kao kada on nije bio na terenu.

Po dva kartona zaradili su Saničanin, Natho, Živković, Smiljanić i Jevtović, tako da i oni moraju donekle da obrate pažnju kako u posljednjim kolima šampionata ne bi gledali najvažnije mečeve sa tribina.

Podsjetite se i rasporeda "vječitih" do kraja sezone...

CRVENA ZVEZDA

  • Čukarički (d)
  • Vojvodina (g)
  • Radnički (d)
  • Napredak (g)
  • Voždovac (d)

PARTIZAN

  • TSC (d)
  • Napredak (g)
  • Vojvodina (d)
  • Voždovac (g)
  • Radnički (d)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC