• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Bilbija peti put šampion BiH, sad juri golgeterski rekord velikog Vagnera

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Napadač iz Banjaluke ima odličnu priliku da postane najbolji strijelac u istoriji m:tel Premijer lige BiH.

 nemanja bilbija 28 golova, juri rekord vagnera Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Nemanja Bilbija i Zrinjski obilježili su sezonu u m:tel Premijer ligi BiH brojnim rekordima, a s obzirom da je do kraja prvenstva ostalo još pet kola, učinak golgetera iz Banjaluke i tima iz Mostara mogao bi biti dodatno uvećan.

Odavno su "plemići" osvojili titulu, Bilbija je čak 28 puta tresao protivničke mreže i na dobrom putu je da sruši rekord legendarnog Brazilca Vagnera Santosa Laga.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji golgeter Posušja i Širokog Brijega zaustavio se na 125 golova i trenutno je najbolji strijelac u istoriji bh. elite, Bilbija je na 118, tako da bi već ove sezone mogao da stigne i prestigne Brazilca.

Teško je očekivati da u posljednjih pet mečeva postigne sedam i više golova, ali s obzirom da golgetersku formu nekadašnjeg napadača banjalučkog Borca i Sarajeva - ništa nije nemoguće.

"Fenomenalna sezona ove godine, a možda ni ja nisam mislio da će biti ovakva. Dosta pogodaka i dobrih partija mene i saigrača i blizu sam rekorda velikog Vagnera", rekao je Bilbija u razgovoru za klupsku televiziju.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Bilbiji je ovo četvrti šampionski pehar sa Mostarcima, a ukupno peti u karijeri (sa Sarajevom do titule stigao 2015. godine).

"Prvi kao kapiten, a velika je čast i odgovornost bila podići pehar pred ovakvom publikom i mojim saigračima. Potpuno zasluženo, svi smo ponosni na ovo što smo ostvarili", poručio je prvi strijelac m:tel Premijer lige BiH.

Iako je odavno jasno da će se Zrinjski okititi titulom, Mostarci do kraja sezone žele da odigraju maksimalno ozbiljno, te upišu što je moguće više bodova.

"Ako mislimo napredovati i misliti na budućnost, sve moramo shvatiti ozbiljno, nastavljamo sa dobrim radom i mislim da samo tako možemo naprijed."

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Nakon oborenih rekorda i fenomenalnih nastupa u domaćem prvenstvu, svi u Hercegovini nadaju se da Zrinjski može napraviti i iskorak u Evropi.

Slijede kvalifikacije za Ligu šampiona, a ukoliko i ne uspiju da eliminišu prvu prepreku, evropski put nastaviće u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, što znači da će šampion BiH odigrati najmanje četiri međunarodne utakmice predstojećeg ljeta.

"I mi sami želimo da napravimo iskorak. Mislim da je dobar trenutak, dobra atmosfera, pa vidjećemo koga će nam dodijeliti žrijeb. Svakako da sa velikim ambicijama dočekujemo kvalifikacije, ako ništa, baš u Konferencijskog ligi da doguramo što dalje", zaključio je Bilbija.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC