• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Bilbija, kapiten Zrinjskog: Kao Srbin u Mostaru, nikad nisam imao problema zbog nacionalnosti!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pred derbi u Banjaluci između Borca i Zrinjskog, kapiten "plemića" Nemanja Bilbija, inače Banjalučanin, dao je intervju za hrvatski portal "Indeks".

 Nemanja Bilbija: Kao Srbin nikad nisam imao problema u Mostaru Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Nemanja Bilbija ruši sve rekorde u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine i apsolutno je najbolji strijelac šampionata sa 26 postignutih golova.

Pred utakmicu u rodnoj Banjaluci, gdje će Borac od 17 časova dočekati Zrinjski, dao je intervju za zagrebački "Indeks" u kojem se između ostalog osvrnuo i na političke probleme u BiH.

Bilbija se složio da tenzije između Veleža i Zrinjskog, kao muslimanskog i hrvatskog kluba, postoje već tri decenije, ali da su otkako je on stigao u mostarski klub mnogo manje.

"Istina je da one postoje, ali nipošto ne oslikavaju pravo stanje stvari u gradu. Prije je bilo gore po tom pogledu, i između navijača i ovako. Otkad sam ja u Mostaru, stvari su mirnije, ne pamtim da je često dolazilo do velikih problema, srećom", rekao je Bilbija.

Zrinjski s ponosom nosi prefiks "hrvatski", a kapiten mu je Srbin iz Republike Srpske, koji je idol navijačima mostarskog kluba.

"Igrao sam za banjalučki Borac i Sarajevo, danas za Zrinju. To su sve ogromni klubovi za naše prilike. Meni je drago što nikad nisam osjetio da političke podjele utiču na to kako sam se osjećao. Svugdje sam osjetio poštovanje i to mi je jako važno", izjavio je Bilbija i dodao:

"Nisam nikad imao problema kao Srbin u Mostaru. Obavljam svoj posao najbolje i najčasnije što mogu. Ljudi to prepoznaju i na kraju to uvijek cijene. Izvan terena imam par mjesta na koja idem, tamo nikad nisam imao problema i to je to".

Koliko Nemanju cijene u Mostaru, dovoljno govori činjenica da su mu navijači posvetili ulicu koja vodi prema stadionu koji je nekad nosio naziv "Pod Bijelim brijegom". Nijedan drugi igrač na Balkanu za vrijeme aktivne karijere nije zaradio takvu počast. Naravno, nije riječ o zvaničnoj odluci gradskih vlasti, ali ovaj simpatični gest pokazuje kakav status uživa kod navijačima Zrinjskog.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

VultureFkB

Nermin Mate Bilbija

Alis

Ajde Bilbija dosta je i tebe i tvog p...canja, igraj fudbal i ćuti. Svi smo bili u Mostaru i znamo kakvi tamo ekstremi žive, pogotovo Bošnjački i koliko su zadojeni šovinizmom

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC