• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte bizarne greške golmana Viljareala: Njegovi rušili Liverpul, a onda je ovako primio tri gola za 10 minuta!

Autor Dragan Šutvić

Golman španskog predstavnika Heronimo Rulji imao je još jedno košmarno veče među stativama.

 bizarne greške golmana viljareala  Izvor: Arena Sport/Screenshot

Na meču Liverpula i Viljareala u Engleskoj golman Heronimo Rulji (29) kapitalirao je tri puta, a sinoć u revanšu primio je još tri gola. Španski predstavnik nije uspio da napravi senzaciju i eliminiše šestostrukog šampiona Evrope, a dio krivice za to snosi i argentinski golman.

Čuvar mreže koji je u ovom dvomeču bio između stativa "Žute podmornice" neće po dobrom pamtiti 180 minuta fudbala protiv Klopove čete, iako je za njegovu ekipu i polufinale veliki uspjeh. Od tri primljena gola na stadionu "Keramika" u Viljarealu, za svaki se može reći da je na njegovu dušu...

Možda će vas zanimati

Možda je baš to razlog zašto je karijeru morao da gradi zaobilaznim putem. Za one koji su slabije pratili Ruljijeve početke, u njegovoj golmanskoj karijeri nije sve išlo po planu. Ponikao je u Estudijantesu iz rodnog grada, a u jednom trenutku bio je i fudbaler Mančester sitija!

Šta se tu tačno dešavalo teško je da iko može sa sigurnošću da tvrdi. Rulji je iz Estudijantesa prešao u urugvajski Deportivo iz Maldonada, koji se u južnoameričkom fudbalu često pominje kao fiktivan klub. Preko njega igrači prave transfere u Evropu, iako za taj tim nisu odigrali ni meč.

Takva je situacija bila sa Heronimom, koji je odmah nakon transfera u Urugvaj stigao na pozajmicu u Real Sosijedad. Proveo je tu dvije sezone, zatim ga za četiri miliona evra kupio Mančester siti, ali on nikada nije otputovao u Englesku. Ostao je na pozajmici u Sosijedadu, a nakon šest mjeseci prodat je istom klubu.

Tri godine branio je za Real Sosijedad kao pozajmljeni igrač dva tima za koje nikada nije branio!

Možda bi za Viljareal bolje bilo da čovjek kojeg su u jesen 2020. godine doveli iz Sosijedada, nakon pozajmice u Monpeljeu. Istina, on u klubu ima mnogo ugleda zbog pogotka sa bijele tačke u finalu Lige Evrope prošle sezone, ali i odbrane udarca Davida De Hee. Sad je taj kredit počeo da troši...

Pogledajte sve golove sa meča u Španiji!

Prvo je Viljareal u trećem minutu šokirao goste preko Bulaja Die i praktično im "spakovao" gol u praznu mrežu, što je bila samo najava uzbuđenja koja nas čekaju:

Sjajna akcija već u trećem minutu meča.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Zatim je Fransis Kokelan povisio na 2:0, a svi na stadionu tada su bili ubijeđeni u proket.

Drugi pogodak na večerašnjem meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Situacija je mogla da bude još gora za Liverpul da je u 38. minutu meča dosuđen penal nakon kontakta Alisona i Lo Selsa, ali sudija Makeli je pokazao samo na aut.

Poluvrijeme i pauza odlično su došli Liverpulu. Klop je napravio jednu izmjenu i uspio da probudi svoju ekipu, a engleski tim zaigrao je bolje u nastavku. Istina, pomagao im je i Heronimo Rulji, čovjek koji je dva gola dobio kroz noge, a treći nakon izletanja na preko 30 metara od gola.

Prvo je pogodio Fabinjo, a taj šut uopšte nije morao da bude gol:

Liverpul najavljuje preokret u Španiji.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Da bi pet minuta kasnije Luis Dijaz poravnao rezultat u revanšu. Već tada je bilo jasno da španski tim neće imati snage za senzaciju nakon dva primljena gola kroz noge svog golmana...

Izjedančenje u viljarealu.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Konačan rezultat susreta postavio je Sadio Mane u 74. minutu, a ovaj pogodak bio je poseban. Senegalac je sačekao loptu u prostor na svojoj polovini i zbog toga nije bilo ofsajda, a Heronimo rulji istrčao je sa gola na preko 30 metara. To nije bila sjajna odluka pošto nije osvojio loptu, a presporo se vraćao na gol.

U međuvremenu je Mane "izlomio" Fojta, a zatim i pogodio praznu mrežu.

Pogodak za potpuni preokret i potvrdi plasmana u finale.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC