• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sreta bio kao Belmondo i Gaga Nikolić, pravio je remek-djela! Emotivan oproštaj Bože Maljkovića od Zorana Sretenovića

Autor Dragan Šutvić

Božidar Maljković se oprostio od Zorana Sretenovića, čovjeka sa kojim je pokorio košarkašku Evropu.

 božidar maljković se oprostio od zorana sretenovića Izvor: MN PRESS

Velika tuga zadesila je srpsku, jugoslovensku i evropsku košarku kada je prerano preminuo legendarni plejmejker najdominantnijeg tima u istoriji evropske košarke. Zoran Sretenović nas je napustio u 57. godini, a sada se tim povodom oglasio i čovjek koji je najviše vjerovao u njega.

Upravo je na zahtjev Božidara Maljkovića plejmejker koji nije mogao svoje mesto da nađe u Crvenoj zvezdi zaigrao u Jugoplastici i postao trostruki prvak Evrope. Sada se pismom koje prenosi Indeks oprostio od svog omiljenog plejmejkera.

Možda će vas zanimati

"Zamislite filmove ''Do posljednjeg daha'' bez Belmonda ili "Kad budem mrtav i beo" bez Dragana Nikolića. E, ono što su bili Bebel i Gaga u svijetu filma, to je bio Sreta u evropskoj košarci. Ti veliki i nagrađivani filmovi bili bi dobri s bilo kojim glumcem, ali su samo s tom dvojicom remek-djela.

Po toj analogiji, Jugoplastika, službeno najveća ekipa evropske košarke, bila bi bez Srete dobra, ali ne i odlična. Sretu sam znao i pratio kroz cijeli njegov košarkaški put. Imao sam i privilegiju da ga treniram. Van terena nonšalantno je nosio lepršavi duh beogradskog mangupa, koji nije bio bitanga, i čovjeka koji je poznavao Ulicu, s velikim U, ali nije bio uličar

Pored divne majke i oca policajca iz Policijske uprave Voždovac, to nije ni mogao biti. Patološki vrijedan, granično lud kad je hrabrost u pitanju, taj vic s beogradskog basketa unio je u najviša evropska takmičenja s kojih se uvijek vraćao kao pobjednik.

Baš takvog želio sam ga u Jugoplastici. Baš takav dao je našem timu hemiju koja je trajala koliko i njegov boravak u Splitu. Baš takav kao vizija mi se pojavio na velikom finalu protiv Makabija", navodi Božidar Maljković.

Nakon dirljivih riječi koje smo čuli na komemoraciji i sahrani od velikana jugoslovenske i evropske košarke, Maljković svoje obraćanje završava žaljenjem što je Beograd i svijet izgubio sjajnog čovjeka. 

"Danas na gubitku nije samo njegova porodica već Beograd i cijela košarkaška planeta. Naš sport i ovaj grad izgubili su dobrog duha… Čovjeka kog nisam vidio namrštenog. Jebeš ga…", završava Maljković. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC