• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne otpisujte Mareja - on je sljedeći Novakov rival! Izbacio grend slem šampiona, pa igrača iz Top 20 na svijetu

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji "Broj jedan" ostvario i drugu pobjedu u Madridu. Igra najbolje od kad se oporavio od teške operacije.

 marej pobijedio šapovalova u madridu  Izvor: Profimedia

Endi Marej je rival Novaka Đokovića u trećem kolu turnira u Madridu i njihov meč 3. kola zakazan je za četvrtak! Za mnoge iznenađujuće, nekadašnji "Broj jedan" je u prvom kolu eliminisao Dominika Tima, a ako je Austrijanac dugo u drastičnom padu forme, onda je definitivno veliko iznenađenje što je Britanac u 2. kolu izbacio i Kanađanina Denisa Šapovalova - 6:1, 3:6, 6:2. Trenutno 16. tenisera svijeta!

Da su ovi dobri rezultati donekle iznenadili i Mareja dokazuje to što je u posljednjem času prihvatio da igra u Madridu. Njegov prvobitni plan je bio da preskoči kompletnu sezonu na šljaci, ali je onda ipak dobio pozivnicu za glavni grad Španije i došao očigledno veoma spreman. U duelu protiv Šapovalova igrao je najbolji tenis od kad se vratio nakon teške operacije kuka.

Meč je trajao dva sata i 11 minuta, a završen je u 00.34, nakon što je kiša remetila raspored, pa i Novakov meč protiv Gaela Monfisa, koga je savladao 18. put u karijeri u isto toliko međusobnih duela. Ujedno, tim trijumfom Đoković je osigrao i svoj ostanak na prvom mjestu ATP liste i sljedeće nedjelje.

Đoković i Marej odigrali su 36 međusobnih mečeva, Novak je pobijedio 25 puta, a poslednji put su se sreli prije čak pet godina, u finalu Dohe. Poznato je šta su obojica prošla u međuvremenu, kao i to da je Britanac zbog niza operacija praktično bio pred povlačenjem. Ipak, sada je očigledno da je na dobrom putu da se vrati na visok nivo, pa će biti veoma zanimljivo kako će nekadašnji osvajač Vimbldona i US Opena suprotstaviti najboljem na svijetu, koji podiže formu za Rolan Garos (22. maj - 5. jun).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC