• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav udarac za Britaniju! Endi Marej uz ruske tenisere: Dvostruki šampion Vimbldona digao glas protiv turnira!

Autor Dušan Ninković

Na kultnom mjestu za tenis je dva puta osvajao grend slem titulu, a sada se protivi odluci da ne učestvuju teniseri i teniserke iz dvije zemlje.

 Endi Marej uz ruske tenisere - kritikuju Vimbldon Izvor: Profimedia/©Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions)

Brojni ljudi iz svijeta tenisa podigli su glas protiv odluke Vimbldona da zabrani učešće teniserima i teniserkama iz Rusije i Bjelorusije. Među prvima je tu bio Novak Đoković, juče se javio Rafael Nadal, a Britance bi posebno mogao da zaboli stav Endija Mareja.

Škot je u javnost iznio stav da nije saglasan sa kaznom koju je propisao najčuveniji teniski turnir i tako otvoreno stao na stranu tenisera koji neće moći da učestvuju!

Dvostruki šampion Vimbldona i osvajač zlata na Olimpijskim igrama koje su održane na istom mjestu smatra da je i Vlada Velike Britanije napravila grešku.

"Ne podržavam zabranu. Mislim da smjernice Vlade Velike Britanije nisu bile od pomoći", rekao je Endi Marej.

U razgovoru sa novinarima u Madridu Endi se prisjetio i prvobitne odluke da teniseri igraju, ukoliko potpišu izjavu da su protiv rata.

"Ja sam razumio da su smjernice da ruski i bjeloruski igrači mogu da učestvuju ukoliko potpišu dokument da su protiv rata i ruskog režima. Nisam siguran koliko bih se prijatno osjećao da se nakon toga nešto desi igračima ili njihovim porodicama", dodao je Škot.

Trenutno 85. teniser svijeta saosjeća sa ruskim teniserima, a informacije o ovim dešavanjima u svijetu tenisa pokušao je da pokupi i na drugoj strani.

"Razgovarao sam sa nekim ruskim igračima, ali razgovarao sam i sa Ukrajincima. Žao mi je zbog igrača kojima nije dozvoljeno da igraju, razumijem ih. Definitivno im odluka ne izgleda fer. Znam i neke ljude koji rade na Vimbldonu, znam u kakvoj su situaciji bili pri donošenju ove odluke", rekao je nekadašnji svjetski broj 1.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC