• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Zrinjski biti nosilac u prvom kolu LŠ? Mostarci navijaju za Koper i nadaju se čudu u Luksemburgu!

Autor Dragan Šutvić

Čeka se rasplet u još dva nacionalna prvenstva.

 Željezničar, Zrinjski Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Zrinjski će se ovog ljeta, nakon četiri godine, naći u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Mostarci su sedam kola prije kraja m:tel Premijer lige BiH obezbijedili osvajanje titule, pa uz "mir u kući" mogu da čekaju 14. jun, za kada je zakazan žrijeb prve kvalifikacione runde.

Možda će vas zanimati

Četrdesetak dana prije "plesa kuglica" još nije poznato da li će "plemići" biti nosioci ili ne u prvom od četiri kvalifikaciona kola, a to će biti jasno kada se završe elitna nacionalna prvenstva u Sloveniji i Luksemburgu!

U komšiluku je lider Maribor, koji tri kola prije kraja ima bod prednosti u odnosu na Koper, za kojeg Mostarci, čiji je koeficijent prije žrijeba 7.000, treba da navijaju kako bi eventualno bili povlašteni tim na žrijebu.

Maribor, naime, ima koeficijent 14.000 i sigurno će biti nosilac u slučaju da osvoji titulu, dok bi ekipa Kopera imala nepovlašteni status obzirom na veoma nizak koeficijent (2.400).

U Luksemburgu je situacija drugačija, obzirom da Zrinjski navija za dva tima!

To su trećeplasirani Svift Esperanž i četvrtoplasirani Diferdanž 03, čiji koeficijent iznosi 1.750, pa bi, ukoliko bi stigli do titule, imali nepovlašten status prilikom izvlačenja.

Međutim, to ne bi bio slučaj sa trenutno prvoplasiranim Didelanžom (koeficijent 8.500) i drugoplasiranom Folom Eš (7.500).

Za sada je poznato 13 od ukupno 15 nosilaca, a to su Karabag, Malme, Ludogorec, Šerif, Bode/Glimt, Ferencvaroš, Slovan Bratislava, HJK, Nju Seints, Žalgiris, Linkoln Red Imps, Šamrok Rovers i najbolji tim rumunskog prvenstva (po svim prilikama, Kluž).

Tako bi Zrinjski, ukoliko ne bi imao nepovlašten status, mogao da se sastane sa norveškim čudom koji je ove sezone stigao do četvrtfinala novoformirane Konferencijske lige, ili možda sa "krvnikom" Dinama i Crvene zvezde u borbi za mjesto u eliti.

Sa druge strane, sigurno su nenosioci Sutjeska Nikšić, Šahtjor Soligorsk, KI Klaksvik, Hibernijans, Tobol, Škupi, RFS, Dinamo Batumi, te šampioni Poljske, Jermenije, Albanije i "Kosova", te pobjednik preliminarne runde, u kojoj će igrati prvaci Estonije, Islanda, Andore i San Marina.

Utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se 5. i 6. odnosno 12. i 13. jula.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC