• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati potpisali najbitniji ugovor u istoriji - dobijaju 44.000.000 evra: Klubovi će dijeliti novac za još jaču ligu!

Autor Dragan Šutvić

Veliki posao uradio je hrvatski Savez koji je prodao četvorogodišnja prava na prenose mečeva elitnog ranga tamošnjeg fudbala.

 hrvati prodali tv prava za 44 miliona evra  Izvor: Profimedia/Damir Krajac/HM CROPIX/SIPA

Fudbalski savez Hrvatske potpisao je jedan od najbitnijih ugovora od kako postoji. Kompanijama Telekom i SuperSport prodata su prava za prenose HNL, a dvije kompanije će za četvorogodišnji ugovor platiti čak 44.000.000 evra!

Hrvatski Telekom će iskeširati 36 miliona, dok će SuperSport platiti preostalih osam miliona kako bi u periodu od sezone 2022/23 pa zaključno sa 2025/26 bili eksluzivni vlasnici prava za prenose mečeva elitnog ranga hrvatskog fudbala.

Možda će vas zanimati

Ne samo da je ovo rekordan ugovor za hrvatski fudbal već je i ubjedljivo najskuplja prodaja televizijskih prava na prostoru bivše Jugoslavije. Dosadašnji rekord držala je Superliga Srbije koja je prošlog ljeta prodala trogodišnja prava Areni za 24 miliona evra, ali je ugovor iz Hrvatske nadmašio te cifre.

Imajući u vidu da u Superligi Srbije igra 16 timova, a u Hrvatskoj nogometnoj ligi samo 10 ekipa, novac koji će se timovima dijeliti svake sezone biće značajno veći. Nadaju se u Hrvatskoj da će taj novac uspjeti da smanji jaz između četiri najveća tima i ostatka lige, što bi dodatno donijelo na neizvjesnosti u prvenstvu.

Takođe, predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske smatra da će ovo povećati i atrativnost tamošnje lige.

"Da li se radi o najvažnijem potpisu otkada sam predsjednik Saveza? Ovako ćemo podići kvalitet lige i takmičenja, kao i vrijednost lige. Prije godinu dana mnogi su sumnjali u nas, ali se naš put pokazao ispravnim", rekao je predsjednik HNS Marjan Krustić.

Podsjećamo, ove sezone se tri tima gotovo ravnopravno bore za titulu u Hrvatskoj. Dinamo, Hajduk i Osijek imaju svoje teorije kako da postanu šampioni, a do skoro je u toj trci bila i Rijeka.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC