• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić prespavao draft, a sad je dvostruki MVP: Ovako je NBA upoznala Srbina - brza hrana umjesto njegove fotke!

Autor Haris Krhalić

Nikola Jokić je tek kasnije saznao da je izabran na famoznom draftu iz 2014. godine, a osam godina kasnije postao je jedan od rijetkih igrača sa dvije uzastopne MVP nagrade u najjačoj ligi svijeta.

 Kako je draftovan Nikola Jokić Izvor: Profimedia/Twitter/screenshot/NBABlackburn

Možda je Nikola Jokić prošle godine uradio nemoguće, ali sada je otišao korak dalje i ponovo postao MVP NBA lige! Srpski košarkaš je i drugu godinu zaredom postao osvajač najprestižnije nagrade u najjačoj ligi svijeta.

I dalje se čeka zvanična potvrda informacije pouzdanog Adrijana Vojnarovskog da je Jokić postao još jedan od rijetkih igrača sa dvije uzastopne MVP nagrade. No, to nas vraća na čuvenu noć iz 2014. i kako je Jokić draftovan u Denver Nagetse.

Jokić je regularnu sezonu NBA lige okončao sa učinkom 27.1 poen, 13.8 skokova i 7.9 asistencija po meču, uz 58.3% uspješnosti u šutu iz igre. Postao je i prvi igrač u istoriji NBA lige sa 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni.

Ali koliko je ovakav razvoj karijere Nikole Jokića bio neočekivan najbolje pokazuje i kako je 2014. draftovan u NBA ligu. Jokić je svojevremeno pričao kako je zaspao tokom drafta i kako nije ni znao da ga je neko uzeo u svoje redove sve do narednog jutra.

A američka publika nije znala ko je taj 41. pik iz Srbije, jer je u trenutku kada je izabran na ekranu osvanula reklama za brzu hranu!

Jokić je bio nepoznat u Americi, a s obzirom da je draft odmakao reditelj prenosa je riješio da je vrijeme za marketinšku pauzu baš u trenutku kada je izabran budući MVP i jedan od najboljih centara ikada u NBA.

Ovaj detalj će se zauvijek pamtiti - radilo se o sada budućem dvostrukom dobitniku MVP nagrade!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC