• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo bi pobijedio da je utakmica duže trajala! Mulalić zadovoljan remijem na "Koševu", Vasoski bez objašnjenja - faza!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Željezničara Edis Mulalić zadovoljan je bodom protiv Sarajeva na 146. gradskom derbiju, ali je uvjeren da je susret potrajao da bi plavi osvojili sva tri. Aleksandar Vasoski s druge strane nema objašnjenje za promašene šanse.

 Sarajevo - Željezničar 1:1 izjave Edis Mulalić Aleksandar Vasoski Izvor: Anadolija/Elman Omıć

Mulalić je nakon utakmice na "Koševu" istakao da je derbi imao dva različita poluvremena, da je Sarajevo bilo bolje u prvom, a Željo u drugom poluvremenu.

imao je pomiješana osjećanja nakon što je njegov tim večeras remizirao protiv Sarajeva u velikom sarajevskom derbiju odigranom u okviru 30. kola m:tel Premijer lige BiH na stadionu "Asim Ferhatović Hase" (1:1).

"U prvom poluvremenu smo bili loši, a u drugom smo pogodili s izmjenama i možemo biti zadovoljni. Da je utakmica potrajala malo duže, mogli smo da pobijedimo. To naravno nije bilo realno zbog lošeg prvog poluvremena. Ipak, ušli su s klupe igrači i dali nam stabilnost i ponoviću, da je potrajalo duže, možda bi pobijedili", rekao je Mulalić za TV "Arena sport".

Prema njegovim riječima, Željo je utakmicu počeo sa mladim igračima ispod 21, koji upravo na derbijima postaju pravi.

"Moramo igrati hrabrije i bolje, sve je u razvoju. U nastavku su se 'bacali na glavu', ali nama je remi dobar rezultat protiv Sarajeva. Njihovi rezervni igrači, koji su ušli, pa oni bi bili standardni i vjerovatno vodeći fudbaleri bilo kojeg kluba u ligi. Moramo malo naš rezultat staviti u kontekst, a bodovno smo tu negdje. Cilj Željezničara do kraja sezone je da odigramo što bolje i osvojimo što više bodova. Igrači su sve probleme stoički podnijeli, kao da imaju plate od 10.000 evra mjesečno, a nemaju. Na tome im čestitam", dodao je trener Željezničara.

Njegov kolega sa klupe "bordo" tima Aleksandar Vasoski nije siguran šta se dogodi njegovom timu promašuje dosta prilika za rješavanje utakmice.

"Kao dosta puta prije, dobro smo otvorili utakmicu. Postigli smo gol, a onda smo pogodili stativu i još jedna šansa nije ušla. U drugom dijelu smo bili nervozni i primili smo gol iz standardne situacije koju moramo odbraniti. Imali smo šanse i poslije. Nemam objašnjenje, možda je neka faza", istakao je makedonski stručnjak.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC