• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogli su nas zaviti u crno, moramo biti zadovoljni bodom! Trener Borca Tomislav Ivković nakon remija sa Širokim Brijegom

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Borac je propustio prvu meč loptu da definitivno potvrdi plasman u Evropu!

 Borac - Široki Brijeg 1:1 izjave Tomislav Ivković Ivica Barbarić Izvor: Mondo/Slaven Petković

Bod sa Gradskog stadiona u Banjaluci zasluženo su odnijeli fudbaleri Širokog Brijega - 1:1 (0:1) u posljednjoj utakmici 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sa remijem je zadovoljan bio trener crveno-plavih Tomislav Ivković s obzirom na razvoj situacije na terenu.

"Dobro smo otvorili meč, imali 2-3 zicera koja nismo realizovali, a onda smo puno griješili. Sami smo sebe doveli u situaciju da pravimo greške koje su bile ključne. Moram iskreno i pošteno reći da s bodom moramo biti zadovoljni. Mogao nas je Široki Brijeg danas zaviti u crno, kako se kaže", rekao je hrvatski stručnjak s klupe Banjalučana za TV Arena sport.

Ovim remijem, Borac je sebi malo zakomplivao situaciju s obzirom da će do kraja imati teška gostovanja Slobodi, Željezničaru i Veležu, a jedini domaći meč imaće protiv Posušja. Ipak, ima sedam bodova prednosti nad Sarajevom.

"Idemo utakmicu po utakmicu, sljedeći protivnik je Sloboda, a njoj gori pod nogama. Doveli smo se ovim rezultatom možda u situaciju da svaki meč igramo sa 110 odsto. Moramo biti mnogo koncentrisaniji nego što je to bio slučaj danas", dodao je Ivković.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Njegov kolega sa širokobriješke klupe Ivica Barbarić takođe je istakao da je zadovoljan bodom iako je svjestan da je njegov tim ispustio dva.

"Ova utakmica je bila jako zahtjevna za nas. Iz prvog razloga jer smo igrali sa jako dobrom ekipom koja je disciplinovana. Imali smo problema i sa povrijeđenim igračima, četiri-pet igrača je van stroja. Mislim da je rezultat realan, a za nas je i ovaj pozitivan rezultat bio bitan, jer se nalazimo u jednom nizu koji nije nimalo ugodan", rekao je Barbarić i osvrnuo na propuštene prilike.

"Imali smo dvije šanse, ali očito da smo bili umorni i nismo iskoristili ta dva zicera Rozića i Ikića. Moram čestitati objema ekipama, pogotovo mojoj jer su pokazali stav i dali su sve od sebe, to je to", naglasio je šef struke ekipe sa "Pecare".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC