• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo - legendarni štoper objavio kraj karijere: Ratnik Juventusa se oprostio, pa ostavio poruku za Vlahovića i ekipu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Đorđo Kjelini je u Juventusu dočekao neke mlađe generacije i igrače poput Dušana Vlahovića, a sada se nada da će oni znati da prepoznaju njegove poruke.

 Djordjo-Kjelini-zavrsio-karijeru Izvor: Profimedia

To je to - Đorđo Kjelini je riješio da završi sa svojom igračkom karijerom u Juventusu! Legendarni defanzivac i kapiten "stare dame" već 17 godina nastupa za ovaj tim i sada je vrijeme za rastanak.

Poslije izgubljenog finala kupa Italije on je pred kamerama javno objavio da mu je ovo jedan od posljednjih mečeva u crno-bijelom dresu. Oprostiće se u Torinu na završetku sezone Serije A u duelu sa Laciom.

"U ponedjeljak ću se oprostiti od mog stadiona protiv Lacija, a onda ću vidjeti da li ću igrati u Firenci", rekao je Kjelini aludirajući na gostovanje Juventusa Fiorentini u posljednjem kolu. 

On je istakao da se nada da je na mlađe igrače u timu prenio bar dio onoga što je znao i u šta je vjerovao. Sada je na njima da predvode ovaj klub.

"Od sada je sve na momcima, nadam se da će nastaviti da baštine vrijednosti koje sam im prenio. Osjećam se kao da sam im stariji brat i nadam se da su sve što sam im pričao razumjeli. Mislim da sam uradio sve što sam mogao i došlo je vrijeme da odem jer sam srećan svime što sam ovdje postigao", dodao je iskusni defanzivac.

Sa 37 godina on je spreman da okači kopačke o klin i za sada je njegova odluka da se posveti trenerskom poslu.

"Napustiću Juventus ali ću ostati njegov najveći navijač jer jednom kad obučeš crno-bijeli dres više nema skidanja. Vidjeću šta ću da uradim. Volio bih da ostanem ovdje i polako krenem na put da postanem trener, ali imam mnogo da učim", otkrio je on.

Kjelini je karijeru počeo u Livornu, a potom ga je kupila Roma, za koju nikada nije zaigrao. Nakon dvije sezone na pozajmici u matičnom klubu kupio ga je Juventus i pozajmio Fiorentini na godinu dana. 

Za Juventus je do sada odigrao 559 mečeva, dao je 36 golova, a "skudeto" je osvajao devet puta. Sa reprezentacijom Italije postao je šampion Evrope 2020. godine. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC