• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma u Ligi Evrope! "Vučica" više ne zavisi od meča sa Fejnordom, ali sanja prvi trofej u takmičenjima UEFA!

Autor Dragan Šutvić

"Vučica" ništa nije prepustila slučaju - mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope izboreno je prije finala Konferencijske lige protiv Fejnorda. Sada je cilj prvi trofej u takmičenjima pod okriljem UEFA!

 tami abraham Izvor: EPA/ALESSANDRO DI MARCO/ANSA

Postojala je teoretska mogućnost da Roma nakon posljednjeg kola Serije A "sklizne" na osmo mjesto na tabeli, pa da finale Konferencijske lige protiv Fejnorda, zakazano za 25. maj, odlučuje da li će uopšte igrati u Evropi naredne sezone.

Ipak, poslije večerašnjeg gostovanja "vučice" u Torinu, sve je jasno – čak iako ne osvoji trofej u premijernom izdanju trećeg evropskog takmičenja, Roma će naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige Evrope!

TORINO – ROMA 0:3 (0:2)
/Abraham 33, 42 pen, Pelegrini 78 pen/

Možda će vas zanimati

Da se tim Žozea Murinja eventualno "okliznuo" na ovom gostovanju, šansu da ga prestignu imali bi Fiorentina i Atalanta, pa bi Roma, kad se tabela "sravni", bila van mjesta koja vode u Evropu.

Ipak, pred put u Tiranu, gdje će igrati protiv holandskog predstavnika i "krvnika" Partizana, ekipa sa Olimpika sebi nije dozvolila taj luksuz.

Tokom prvog poluvremena, u razmaku od samo devet minuta dva puta je pogodio Tami Abraham i poveo Romu ka pobjedi koja će biti dovoljna za šesto mjesto na kraju sezone, a koja omogućava mjesto u žrijebu za Ligu Evrope.

Devetim golom u sezoni, postignutim u 78. minutu sa "kreča", trijumf gostiju je ovjerio kapiten Lorenco Pelegrini.

Englez je protiv "bikova" još jednom potvrdio daće se Romi isplatiti svaki od 40 000 evra, koliko je proteklog ljeta uplatila na račun Čelsija za njegovo dovođenje.

Napadač "Gordog Albiona" propustio je samo jedan meč u Seriji A ove sezone i to zbog sakupljenih pet žutih kartona (nije igrao u 16. kolu protiv Intera, op.a.).

Na ostalih 37 uknjižio je 17 pogodaka, a samo jedan čovjek je u istoriji Serije A uspio da postigne više golova od njega u debitantskoj sezoni u dresu Rome. Bio je to Rodolfo Folk, prije više od 90 godina, u sezoni 1929-30!

Inače, Romi će meč sa Fejnordom biti posljednji u ovoj takmičarskoj godini, a imaće priliku da u svom 300. meču u UEFA takmičenjima osvoji prvi trofej u takmičenjima koje organizuje UEFA!

Dva puta su Rimljani stizali do finala - 1984. godine, kada je u borbi za titulu evropskog šampiona poražena od Liverpula, te sedam godina kasnije u Kupu UEFA, kada se na putu do trofeja ispriječio Inter.

Roma, ipak, ima jedan evropski trofej, osvojen 1961. godine, ali u Kupu sajamskih gradova, koji nikad nije bio priznat kao zvanično takmičenje UEFA.

SERIJA A – 38. kolo

Torino – Roma 0:3 (0:2)
/Abraham 33, 42 pen, Pelegrini 78 pen/

Subota:

Đenova – Bolonja (17.15)

Atalanta – Empoli (20.45)

Fiorentina – Juventus (20.45)

Lacio – Verona (20.45)

Nedjelja:

Specija – Napoli (12.30)

Inter – Sampdorija (18.00)

Sasuolo – Milan (18.00)

Salernitana – Udineze (21.00)

Venecija – Kaljari (21.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC