• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaven Musa pred Finsku: Fokusirani smo na prvi meč

Autor Haris Krhalić

Slaven Musa, jedan od pomoćnika u stručnom štabu "zmajeva" komentarisao je predstojeću utakmicu protiv Finske.

 slaven musa Izvor: Fudbalski savez BiH

Fudbalska reprezentacija BiH se juče okupila u Zenici, a na okupljanju su se pojavili svi igrači osim Vladana Kovačevića zbog čega je selektor Ivajlo Petev morao naknadno uputiti poziv golmanu Borca - Nikoli Ćetkoviću. 

Slaven Musa, jedan od pomoćnika u stručnom štabu „A“ reprezentacije BiH prokomentarisao je početak priprema za utakmice UEFA Lige nacija, istakavši da su i pored umora u terminu na kraju sezone igrači radili dobro na prvom treningu.

"Odradili smo prvi trening koji je prošao bez problema. Igrači su nakon dugih sezona umorni, ali iskoristićemo ovih nekoliko treninga za maksimalnu relaksaciju i pripremu da kvalitetno dočekamo utakmicu protiv Finske. Finci će nas dočekati u istom sastavu u kojem su igrali i u kvalifikacijama osim dva beka koji nisu dobili poziv ( Hamelajnen i Raitala). Svi ostali igrači su tu, oni poznaju nas mi poznajemo njih. Smatram da smo po kvaliteti negdje tu, ali mi ipak imamo bolji taj neki individualni kvalitet. U odnosu na prošlu utakmicu nadam se da će svi naši igrači biti zdravi, analizirali smo prošlu utakmicu i greške na istoj te ćemo se potruditi da to sve ispravimo", rekao je Musa.

Musa je govorio i o grupi 3 Lige nacija u kojoj je smještena naša reprezentacija sa selekcijama Finske, Rumunije i Crne Gore.

"Grupa u ovom ciklusu Lige nacija je dosta izjednačena. Igraju se četiri utakmice i niko nije oduševljen s tim niti jedna reprezentacija. Ovo je prvi put da se ovako igra zbog Svjetskog prvenstva koje će se održati u novembru", rekao je Musa pa dodao: 

"Smatram da će u našoj grupi nijanse odlučivati i nadam se da će ti detalji presuditi na našu stranu. Potrebno nam je malo i te sportske sreće koje nam je nedostajalo u nekim prošlim utakmicama. Mi ćemo sve napraviti kako stručni štab tako i igrači koji su maksimalno fokusirani da napravimo dobar rezultat. Idemo utakmicu po utakmicu i fokus je trenutno na Finskoj", zaključio je Musa. 

Podsjećamo, prva utakmica je protiv starog znanca - selekcije Finske, koja je na rasporedu 4. juna u Helsinkiju.

Nakon Finaca, tri dana kasnije na "Bilino polje" dolazi selekcija Rumunije, da bi 11. juna "zmajevi" odmjerili snage protiv Crne Gore u Podgorici. Posljednji meč, "zmajevi" će odigrati protiv Finske 14. juna na zeničkom "Bilinom polju".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC