• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi mijenja formaciju! Sve o meču Srbija - Norveška: "Orlovi" moraju bez Vlahovića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija i Norveška večeras se sastaju od 20.45, a Dragan Stojković je spremio zanimljiv sastav "orlova" bez Dušana Vlahovića.

 Dragan Stojković za meč sa Norveškom ne može računati na Dušana Vlahovića Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 na "Marakani" igra prvi meč nove Lige nacija. I ovoga puta Srbija se takmiči u "B" diviziji, a prvi protivnik u junskom ciklusu je reprezentacija Norveške.

Stari poznanici iz baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje su "orlovi" pobijedili na gostovanju 2:1, pa onda ispali od Škotske nakon penala, doputovali su u četvrtak u Beograd i odradili su večernji trening na stadionu Crvene zvezde, dok su srpski reprezentativci još od ponedjeljka u punom pogonu.

Možda će vas zanimati

Dragan Stojković je na konferenciji za medije uoči meča sa Norveškom poručio da želi da njegova reprezentacija osvoji prvo mjesto u grupi, ali se ne slaže u ocjeni da je Srbija favorit u grupi sa Norveškom, Švedskom i Slovenijom.

"Naš cilj je da budemo prvi u grupi, da li ćemo uspjeti, mislim da hoćemo. Ali vidjećemo. Sve četiri ekipe imaju jednake šanse da završe na prvom mjestu. Moramo da budemo skromni, da radimo i da ćutimo, da ostavimo drugima da nas hvale, a ne da se sami hvalimo. I da ostavimo drugima da nas kritikuju", rekao je Stojković.

Piksi je poručio i da otprilike zna sastav za Norvešku, ali kao što to obično biva - odluči veče pred utakmicu. Ovoga puta neće moći da računa na Vlahovića i zbog toga će Srbija vjerovatno odustati od formacije sa dva napadača.

Nije velika promjena, igrali su često i sa jednom "devetkom", ali su uglavnom znali da će neko ući sa klupe...

Navikli smo da su Vlahović i Mitrović uglavnom u tandemu, ali će najvjerovatnije protiv Norveške početi samo sjajni golgeter Fulama. Na klupi će šansu čekati Jović, koga su mučile povrede, još više minutaža, dok se šansi nada i mladi Đorđe Jovanović koji je ostavio dobar utisak u Čukaričkom i Makabiju.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Prenos meča obezbijeđen je na RTS, dok vas na MONDU očekuje tekstualni prenos utakmice.

Najvjerovatnije će među stativama biti Vanja Milinković-Savić, dok se "trojka" u zadnjoj liniji još uigrava - vidjećemo Veljkovića, Milenkovića i Pavlovića.

Po bokovima najvjerovatnije gledamo Darka Lazovića i Filipa Kostića, dok će vezni red "držati" Saša Lukić i Nemanja Gudelj, takođe duo kome je potrebno što više mečeva pred Svjetsko prvenstvo. Pokazali su već da zajedno dobro funkcionišu, ali nisu još sasvim uigrani.

Posljednja dvojica su "zakucana" u startnoj postavi - iza Mitrovića će djelovati Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić, što znači da će Piksi izvesti skoro najjači sastav na Norvežane koji imaju Holanda u timu.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najvjerovatniji sastav Srbije za Norvešku večeras od 20.45:

V. Milinković-Savić - Veljković, Milenković, Pavlović - Lazović, Lukić, Gudelj, Kostić - S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC