• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što treba da znate o meču Švedske i Srbije: Piksi ima zamjenu za Mitra, a Šveđane boli glava zbog tri igrača!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20:45 igra svoj treći meč u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, a protivnik je Švedska.

 Srbija-Svedska-uzivo-prenos-RTS-1-Arena-sport-1-Premium-link-livestream-youtube Izvor: Profimedia/MN Press

Srbija je ostavila dobar utisak na "Marakani", a sada je vrijeme za gostovanja. Poslije tijesnog poraza od Norveške 1:0 i ubjedljive pobjede nad Slovenijom 4:1, slijedi duel sa Švedskom.

Utakmica se od 20:45 igra na "Frends areni" u Stokholmu koja prima oko 55.000 navijača, što znači da je sličnog kapaciteta kao stadion "Rajko Mitić". Prenos utakmice moći će da se gleda na Areni sport i na RTS-u, a na MONDU ćete moći da pratite tekstualni prenos utakmice.

Pred ovaj meč selektor Srbije Dragan Stojković istakao je da je Švedska rival za respekt i naglasio da je začuđen time što se ova selekcija nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"O Švedskoj mislim sve najbolje. Riječ je o ekipi koju moraš da respektuješ u svakom smislu. Kako tehničkom, tako fizičkom i taktičkom, uvijek su u vrhu i praktično mogu da pobjede svakog rivala. Šteta je što se nisu kvalifikovali za Katar, to je za mene malo iznenađenje, ali to ne menja moje mišljenje o njima. Švedska je tim koji može da napravi problem bilo kojoj ekipi", rekao je Stojković.

BEZ MITRA, ALI RJEŠENJE JE JASNO!

Srbija će imati nekoliko problema pred ovaj meč, ali je najveći suspenzija Aleksandra Mitrovića. Najbolji strijelac reprezentacije Srbije u istoriji dobio je dva žuta kartona u prva dva meča Lige nacija i sada mora da pauzira.

Pošto Dušana Vlahovića nema u ekipi jasno je da je prva opcija za napadača Luka Jović, pogotovo nakon što je postigao gol u meču sa Slovenijom. Tu je i Đorđe Jovanović koji je imao solidan debi, ali je promašio dvije šanse i nije uspio da se upiše u strijelce. Vidjećemo da li će kao protiv Slovenije selektor Stojković krenuti sa dva špica ili sa Jovićem na čelu napada.

Drugi veliki problem ovog tima je umor. Jasno je koliko su najbolji igrači poput Dušana Tadića, Sergeja Milinković-Savića i Nikole Milenkovića iscrpljeni poslije sezone. Nakon meča sa Norveškom selektor je rotirao osam fudbalera u startnoj postavi, a sada je takođe za očekivati mnogo promjena kao i da se izvrši svih pet izmjena kako bi se sačuvalo nešto i za meč sa Slovenijom.

KO PRIJETI?

Šveđani su uigran, kompaktan i kvalitetan tim, ali i oni imaju problema sa suspenzijama. Dvije zvijezde iz Premijer lige Emil Kraft i Dejan Kuluševski propustiće meč sa "orlovima" zbog kartona. Takođe nema ni kapitena tima Viktora Lindelofa koji nije bio ni pozvan za ovu akciju.

Najveća prijetnja biće krilni fudbaler Lajpciga Emil Forsberg, kao i mladi napadač Real Sosijedada Aleksandar Isak, a treba obratiti pažnju i na mladu nadu Mančester junajteda Entonija Elangu koji se probio u sezoni iza nas.

Dobar rezultat u ovom meču Srbiji bi donio šansu da se bori za sam vrh naše grupe, a od 20:45 ćemo vidjeti kako će taj meč proteći.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC