• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi je iskopirao Maradonu i prevario cijeli svijet: Šokirao velikog rivala, ali je Barsa ostala bez titule! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajni Argentinac je izgradio veliku karijeru, ali se i dalje povremeno priča o njegovom nesportskom potezu koji je izveo dosta davno.

 Na današnji dan Lionel Mesi dao gol rukom za Barselonu protiv Espanjola Izvor: Twitter/screenshot/@ESPNFC

Ne treba ni pominjati koliki je uticaj Dijego Maradona napravio na fudbal, posebno u Argentini. Među onima koji su odrastali slušajući bajke o najboljem svih vremena bio je i Lionel Mesi. Fudbaler Barselone i dugogodišnji lider reprezentacije Argentine uspio je tokom karijere da ponovi jedan od Maradoninih najčuvenijih poteza.

Nije riječ o nekoj majstoriji sa loptom u nogama - mada je i takvih bilo. Lionel Mesi je na današnji dan prije 15 godina izveo svoju verziju "Božije ruke".

Možda će vas zanimati

Tokom prvenstvenog meča protiv Espanjola 2007. godine, Mesi je visoko podignutom rukom savladao čuvenog golmana Karlosa Kamenog, koji je nemoćno gledao kako lopta odlazi iza njegovih leđa. Iako je bilo evidentno da se Mesi poslužio rukom, sudija nije primijetio tu situaciju.

On je priznao pogodak omalenog Argentinca i pored upornih protesta brojnih fudbalera Espanjola. Među njima je bio golman Kameni, ali i defanzivci koji su jasno vidjeli da je Mesi lukavstvom postigao pogodak u pretposljednjem kolu sezone.

Ipak, Barselona nije pobijedila na ovom meču. U gradskom derbiju bilo je 2:2, a baš taj rezultat donio je 30. šampionsku titulu Real Madridu. Tim iz glavnog grada Španije je u posljednjem kolu napravio preokret protiv Majorke i osvajanjem tri boda stigao do trofeja u sezoni u kojoj je bio bodovno izjednačen sa najvećim rivalom.

Pogledajte njegov gol protiv Espanjola:

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC