• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga Srbije kreće za 25 dana - ovo su parovi prvog kola: Zvezdu odmah čeka derbi, Partizan putuje van Beograda!

Autor Dušan Ninković

Izvučeni su parovi za čitavu sezonu, a već u prvoj rundi gledaćemo nekoliko izuzetno zanimljivih mečeva.

 Superliga-Srbije-raspored-prvog-kola Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri klubova iz Superlige Srbije imali su tek nekoliko dana za odmor između dvije sezone, a pripreme za novo prvenstvo već su u toku. Sezona 2022/23, koja će biti specifična zbog Mundijala u Kataru koji se igra tokom novembra i decembra počinje nevjerovatno rano.

Najbolji srpski klubovi imaće obaveze već 9. jula, a na današnjoj sjednici određeni su parovi - kako za prvu rundu, tako i za sva preostala kola u idućoj sezoni.

Već na samom startu imaćemo jedan "evropski" derbi, pošto će aktuelnom šampionu Crvenoj zvezdi u goste stići Radnički iz Niša. Klub sa Čaira se u finišu prethodnog prvenstva izborio za plasman na četvrtu poziciju i od drugo kola kvalifikacija će se takmičiti u Konferencijskoj ligi ovog ljeta.

Zbog toga bi mogao da im bude važan i meč u Beogradu, jer će protiv jakog rivala imati priliku da se pripreme za evropske izazove koji ih očekuju...

Taj meč neće uticati na evropske avanture Zvezde, pošto crveno-bijeli ove sezone kreću tek od trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi evropski ispiti za tim Dejana Stankovića biće tek u avgustu, što je slučaj i sa najvećim rivalom - Partizanom.

Pod komandom novog trenera Ilije Stolice crno-bijeli će tek početkom avgusta krenuti u evropske kvalifikacije i borbu za mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope, a prije toga će imati nekoliko mečeva za pripremu u domaćem prvenstvu. Već u prvoj rundi napuštaju Beograd i putuju na gostovanje povratniku u elitu, ekipi Javora iz Ivanjice.

Četvrti predstavnik Srbije u Evropi biće Čukarički koji prvenstvo otvara u derbiju protiv TSC-a, dok bi veoma zanimljiv okršaj mogao da bude i duel Vojvodine i Napretka. Ti timovi sa novim trenerima i novim ambicijama ulaze u prvenstvo, a po najavama iz klubova obje ekipe će se boriti za plasman u gornjem dijelu tabele.

Inače, već je poznato i kada će se igrati vječiti derbi na stadionu Partizana. Crno-bijeli će posljednjeg dana avgusta dočekati Zvezdu, u devetom kolu prvenstva.

Kompletan raspored Superlige nalazi se na sajtu takmičenja!

Raspored 1. kola Superlige 2022/23:

  • Crvena zvezda - Radnički Niš
  • Kolubara - Radnički Kragujevac
  • Mladost Lučani - Spartak
  • Radnik - Mladost GAT
  • Vojvodina - Napredak
  • Voždovac - Novi Pazar
  • Čukarički - TSC
  • Javor Matis - Partizan

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC