• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivajlo Petev nakon pobjede nad Finskom: "Svaka čast za publiku, mi radimo za Bosnu i Hercegovinu"

Autor Haris Krhalić

Selektor BiH Ivajlo Petev bio je zadovoljan večerašnjom igrom "zmajeva"

 Ivajlo Petev nakon pobjede nad Finskom Izvor: Promo/FS BiH

Fudbaleri Bosne i Hercegovine su u večerasnjoj utakmici sa 3:2 slavili protiv reprezentacije Finske i osvojili velika tri boda u borbi za prvo mjesto grupe 3 Lige nacija. 

Selektor Ivajlo Petev upisao je možda i najveću pobjedu u svom mandatu na klupi naše reprezentacije. On se prije svega zahvalio igračima.

"Zahvalio bih se igračima, ovo je najogri termin. Znam da im je bilo teško, četiri utakmice u 15 dana. Svaka čast za zalaganju i žrtvovanju za ekipu", započeo je Petev i nastavio:

"Što se tiče današnje utakmice ne mogu biti sretan sa ta dva gola koja smo primili na vrlo jeftin način. U drugom poluvremenu smo imali nekoliko zicera, ali eto zabili smo samo jedan. Ipak ne smijemo podcijeniti Finsku oni su odlična reprezentacija".

Petev je na poluvremenu promijenio formaciju te je u nastavku počeo igru sa tri štopera što se ispostavilo kao pun pogodak.

"Promijenili smo formaciju u drugom dijelu, krenuli smo sa tri štopera u nastavku. Svaka čast za publiku koja nas je podržavala svih 90 minuta. Mi iz stručnog štaba i igrači radimo za Bosnu i Hercegovinu, svi gledamo u jednom pravcu. Imamo ponekad dobrih rezultata nekad i ne tako dobrih, ali mi radimo za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Petev.

Petev se zatim osvrnuo na igrače koji nisu dobili priliku.

"Žao mi je što nisam svim igračima dao priliku, nisam za to da zovemo puno igrača i onda ih ostavimo na tribini. Međutim, s obzirom na broj utakmica u 15 dana zbog toga smo proširili spisak. Zadovoljan sam sa svima i onima koji su igrali i onima koji nisu. Mogu im samo poručiti hvala", zaključio je Petev. 

Podsjećamo, "zmajevi" su ovom pobjedom zadržali prvo mjesto u grupi 3 Lige nacija sa osam bodoava odnosno bodom više od Crne Gore. Finci su na trećem mjestu sa četiri osvojena boda  dok su Rumuni na posljednjem mjestu sa tri boda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC