• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremite se, biće još "zemljotresa" u evropskom fudbalu: Prvi čovjek Real Madrida najavio - Supeliga bogatih se vraća!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zatvoreno takmičenje za bogate klubove nije umrlo i moglo bi da se vrati vrlo brzo, pošto idejni tvorac Florentino Perez ne odustaje.

 Florentino-Perez-i-dalje-hoce-Superligu-bogatih Izvor: Profimedia

Najuticajniji čovjek u fudbalu Florentino Perez, koji je i ove sezone sa Real Madridom osvojio Ligu šampiona, nije odustao od projekta "Superliga bogatih" koji je prije nešto više od godinu dana zatresao Evropu.

Dobro pamtimo kada se 12 najbogatijih klubova svijeta "odmetnulo" u martu prošle godine, a sve u pokušaju da obezbjiede veću finansijsku dobit nego što imaju u UEFA takmičenjima. Projekat je ugašen u roku od 72 sata, nakon odustajanja Engleza, međutim ideja i dalje nije umrla...

Tri kluba nastavljaju da se bore za promjene i tu prednjači upravo Real Madrid, a imaju značajne partnere u Barseloni i Juventusu koji jedini nisu posustali nakon pritisaka koje je napravio Aleksandar Čeferin.

Čitava stvar je na kraju završila na sudu i UEFA misli da je pobijedila, međutim Florentino Perez ne odustaje tako lako od svojih ideja i namjerava da Superligu bogatih "progura" u budućnosti. Kada će to biti - niko ne zna, ali je jasno da ova opasnost i dalje prijeti svjetskom fudbalu.

"Naravno da je Superliga još uvijek živa...", rekao je Florentino Perez za "Čiringito".

"Mi smo trenutno na sudu u Luksemburgu i sudsko ročište će pokazati da li smo u pravu ili ne. Vjerujemo da imamo pravo da organizujemo takmičenje. Razumijemo da UEFA ima monopol i da takmičenja moraju da postoje. Nikada se nismo plašili da ćemo biti izbačeni iz Lige šampiona. Večera sa Čeferinom prije finala Lige šampiona je bila srdačna. Ne slažemo se, ali održavamo dobar odnos...", zaključio je prvi čovjek Real Madrida.

Podsjetimo, u originalnoj "postavi" Superlige bogatih učestvovali su Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Junajted, Totenhem, Inter, Juventus, Milan, Atletiko, Barselona i Real Madrid.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC