• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo u četvrtak igra prvi pripremni meč, Feđa Dudić pozvao navijače: Vidjeće jedan zaokret u odnosu i hrtijenju!

Autor Dragan Šutvić

Ekipa Sarajeva će prvi prijateljski meč u pripremnom periodu odigrati 23. juna na "Koševu" protiv Iskre iz Danilovgrada.

 feđa dudić pred utakmicu sarajevo iskra  Izvor: FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva ušli su u drugu sedmicu priprema za predstojeću sezonu.

Ovog ljeta, ekipa sa Koševa neće igrati na evropskoj sceni, a prvu zvaničnu utakmicu bordo tim odigraće16. ili 17. jula, za kada je zakazano pvo kolo nove premijerligaške sezone.

Možda će vas zanimati

"Sigurno da sam neko moje shvatanje fudbala kroz htio da prenesem na igrače, kako ja vidim igranje fudbala i kako bi Sarajevo trebalo da igra. Sigurno da je kroz fizičku spremu fokus bio na tome. Već od prve sedmice smo počeli da radimo na taktičkim stvarima i to ćemo probati da primijenimo već na prvoj utakmici (23. jun protiv Iskre iz Danilovgrada, op.a.)", rekao je trener Sarajeva Feđa Dudić za zvanični jutjub kanal kluba.

Rođeni Sarajlija ima samo riječi hvale za ekipu, koja stoički podnosi sve napore.

"Trude se, rade, znam da im nije lako jer je način rada i treniranja drugačiji nego što su oni radili u proteklih godinu-dvije. Međutim, voljni momenat, htijenje i zalaganje su na jako visokom nivou."

U ljetnom prelaznom roku, Sarajevo je dovelo šest novih igrača (Ivan Ikić, Frane Čirjak, Nemanja Tomašević, Marin Aničić, Vlatko Drobarov i Nardin Mulahusejnović). Strateg sarajevskog premijerligaša ističe da su se, prema do sada prikazanom, veoma dobro uklopili.

"Vidim da su 'klapa' i mislim da ćemo sigurno biti tim, jedna zdrava svlačionica i mislim da je to prvi preduslov za postizanje dobrog rezultata. Za sad je sve OK i želim od njih da vidim na terenu, kad krenu utakmice, ono zbog čega su došli i zbog čega su tu, i zbog čega smo ih na kraju odabrali."

Prva pripremna utakmica, protiv Iskre iz Danilovgrada, igra se na najvećem bh. stadionu od 18.30 časova

"Moj fokus će biti, a siguran sam da će to i navijači primijetiti, da moramo da imamo bolju reakciju po izgubljenoj lopti. To je ono što je nedostajalo i ono što navijače žele da vide. Jednostavno, da vide da želiš u svakom momentu da daš sve od sebe i sigurno će dobar posjed i tranzicija po izgubljenoj lopti biti dva prioriteta koja ću ja tražiti, da na taj način promijenimo ono što Sarajevo nije imalo u protekloj sezoni", rekao je Dudić, koji je imao i poruku za navijače.

"Pozivam ih da dođu da podrže momke, da daju podršku i sigurno će biti zadovoljni jer će se vidjeti jedan zaokret, prije svega u odnosu i htijenju na terenu", zaključio je Dudić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC