• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemaju pare, a dali 100.000.000€ za Levandovskog! Isplivali svi detalji - Barsa se baškari, i Zahavi masno zaradio!

Autor Dragan Šutvić

Poznate su gotovo sve stavke iz ugovora koji će Poljak potpisati sa katalonskim klubom.

 levandovski u barseloni  Izvor: Profimedia

Gotovo je - Robert Levandovski je konačno novi igrač Barselone! Katalonski klub je potvrdio da će Poljak postati njihov novi igrač i zvanično kada bude prošao medicinske preglede.

Ali mediji otkrivaju detalje ugovora koji navodi na pitanje - kako je Barselona u tako ozbiljnim finansijskim problemima uspjela da za Levandovskog praktično izdvoji ukupno 100.000.000 evra?

Možda će vas zanimati

Barselona je dogovorila transfer golgetera iz Bajerna za 45.000.000 evra uz mogućnost još 5.000.000 evra kroz eventualne bonuse koje vjerovatno neće biti teško ispuniti.

Ali sada Fabricio Romano i mediji u Španiji otkrivaju i druge detalje ugovora koji bi mogao da dodatno oteža finansijsko stanje kluba sa "Nou Kampa". Evo o čemu se radi.

Barselona će Levandovskom davati godišnju platu od 9.000.000 evra tokom tri godine ugovora. Po tome bi "Leva" trebalo da ostane u Barsi do 37. godine, sa 3.000.000 evra manjom godišnjom platom od one koju je imao u Bajernu.

Međutim, kako je u Španiji porez na ovako visoke plate igrača oko 24-25%, to znači da će Barsa godišnje za Levandovskog plaćati oko 12.000.000 evra bruto. Kroz tri sezone, to je još blizu 36.000.000 evra!

Ali ni to nije kraj, pošto mediji otkrivaju da će i njegov agent Pini Zahavi dobro napuniti džepove. Poznati fudbalski menadžer će dobiti 20.000.000 evra provizije za ovaj transfer, a Katalonci će mu tu svotu isplatiti tokom naredne četiri godine. Dakle, 5.000.000 evra godišnje.

Kada se sve sabere, Barselona se praktično spremila da "istrese" 100.000.000 evra i to nakon što je nedavno dovela i Rafinju iz Lidsa za oko 60 miliona evra. Kako su to sve uspjeli mnogima nije jasno...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC