• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Jović o očajnom stanju infrastrukture u bh. fudbalu: Gdje god gostujemo, ostajemo u čudu šta ti klubovi imaju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Volio bih da ste bili naši gosti u Holandiji, da vidite s čime raspolaže AZ Alkmar. Sve bi vam bilo jasno", rekao je Dragan Jović nakon eliminacija Tuzla sitija u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

 Dragan Jović o porazu Tuzla sitija protiv AZ Alkmara Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iako su u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu doživjeli ubjedljiv poraz od AZ Alkmara (0:4), Tuzla siti časno se oprostila od debitantskog nastupa u Evropi.

Ostvaren je primarni cilj, eliminisana prva prepreka (Tre Pene savladan u oba meča, 2:0 i 6:0), ali protiv favorizovanog holandskog tima više se nije moglo.

Možda će vas zanimati

"Igrali smo protiv zaista teškog protivnika. Bolji tim je pobijedio i prošao dalje. Mi nismo izgledali loše tih 60 minuta, ali u posljednjih pola sata smo počeli da igramo nešto što se ne može igrati protiv takve ekipe. Kažnjeni smo. Platili smo danak neiskustvu igranja ovakvih utakmica. Momci zaslužuju čestitke i respekt za ono što su pokazali", rekao je očigledno zadovoljni trener ekipe iz Simin Hana, Dragan Jović.

Iskusni strateg zatim se osvrnuo na ono što posjeduju klubovi sa kojima se bh. predstavnici sastaju u Evropi.

"Volio bih da ste bili naši gosti u Holandiji, da vidite s čime raspolaže AZ Alkmar. Sve bi vam bilo jasno. Teško je bez novca, investiranja. Gdje god odemo i šta god vidimo, takvu infrastrukturu, u čudu se zgledamo, šta sve ti klubovi imaju. Mi tek sad radimo na infrastrukturi, na terenima kako bismo digli kvalitet", dodao je Jović.

Tuzla siti tako je na debiju na međunarodnoj sceni odigrala četiri meča, na kojima je zabilježila dvije pobjede i isto toliko poraza, uz pozitivnu gol-razliku 8:5.

"Meni je pritisak bio veći protiv Tre Penea, nego protiv AZ Alkmara. Tada smo imali imperativ, a sada smo morali da damo sve od sebe. Nekada ne možete da uspostavite svoju igru, nije to samo zbog pritiska, nego i zbog protivnika. Ipak, nemam šta zamjeriti momcima, prošla je bolja ekipa."

Najavio je Jović i određena pojačanja, te poručio da će Tuzla siti rasti iz godine u godine, uz uvjerenje da će kvalitetnije partije pružati i na međunarodnoj sceni kako klub bude sticao evropsko iskustvo.

"Puno nam ovo znači. Mnogi od ovih momaka su prvi put igrali ovakve utakmice. Ja imam iskustvo, znam šta znači pad koncetrancije protiv ovakvih ekipa - odmah vas kazne. Siguran sam da će ovaj klub rasti u budućnosti i da ćemo se u narednim utakmicama u Evropi drugačije ponašati", optimistično je Jović najavio sezone pred nama.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC