• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potop Tuzla sitija na "Grbavici": AZ Alkmar se poigrao sa vicešampionom BiH (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ubjedljiv poraz ekipe iz Simin Hana za kraj debitantskog nastupa u Evropi.

 Tuzla siti - AZ Alkmar 0:4 drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Poslije eliminacije Veleža od Hamruna, učešće u Evropi, i to premijerno, okončala je i Tuzla siti, koja je na dobro popunjenoj "Grbavici" doživjela i drugi poraz od AZ Alkmara.

Ovaj put mnogo ubjedljiviji nego prije sedam dana u Holandiji.

TUZLA SITI - AZ ALKMAR 0:4 (0:1)
/De Vit 34, Pavlidis 61, Lahdo 63, De Jong 81/

Možda će vas zanimati

Uvodni minuti meča pripali su izabranicima Dragana Jovića, koji su od starta željeli da pokažu da neće lako položiti oružje protiv favorizovanog rivala.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo, gosti su bili sve konkretniji. Preuzeli su terensku inicijativu, držali posjed, ali te nakon pola sata igre uspjeli da dođu do zasluženog vođstva.

Bio je to dobar napad AZ Alkmara, Evjen je na kraju uposlio De Vita, na kojeg je odbrana Tuzle siti potpuno zaboravila, te mu nije bilo teško da sa nekih pet minuta glavom pogodi za 0:1.

Dobru priliku da se vrate u meč domaći su imali u 43. minutu, kada je Nukić pokušao, ali je golman AZ Alkmara Verhulst odlično intervenisao i loptu izbacio u korner. Već u narednom napadu sjajna prilika za goste, Evjen se našao u šansi, ali je Fejzić istrčao van šesnaesterca i prsima uspio da odbrani šut.

Na isteku sata igre fudbaleri iz Holandije stigli su do drugog gola. Poslije tečne akcije De Vit se ovaj put našao u ulozi asistenta, a Pavlidis je provukao loptu kroz noge Fejziću za 0:2.

Nepuna dva minuta kasnije na semaforu je 0:3. Poigravala se odbrana bh. tima, Pavlidis je stigao do lopte, asistirao Lahdu, kojem nije bilo teško da sa svega metar-dva pogodi nebranjenu mrežu.

Nastavili su gosti sa napadima, sa željom da ostvare što ubjedljiviji trijumf, a konačnih 0:4 postavili su u 81. minutu. De Jong je još jednom kaznio indolentnost odbrane Tuzla sitija i osigurao više nego ubjedljiv trijumf svom timu.

Tuzlaci tako završavaju prvi nastup u Evropi nakon četiri odigrana meča. Za razliku od dvoboja protiv Tre Penea (2:0, 6:0), AZ Alkmar bio je nepremostiva prepreka i još jednom pokazao svu nemoć bh. fudbala na međunarodnoj sceni.

TUZLA SITI: Fejzić, Nukić (73. Fereira), Mehidić, Čeliković, Šukilović, Karjašević (85. Karić), Hrkać (46. Gavrić), Mešinović, Mišić (88. Mendeš), Kuzmanović, Smailagić (72. Eleue). Trener: Dragan Jović.

AZ ALKMAR: Verhulst, Hacidiakos (62. Fon Vitri), Beukema, Martins Indi, Kerkez, Rajnders (62. Mitsje), De Vit (75. De Jong), Klasi, Evjen, Pavlidis (75. Barasi), Odgard (55. Lahdo). Trener: Paskal Jansen.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC