• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda može u treći šešir Lige šampiona - evo šta treba da se dogodi: Čekaju se 3 kiksa - a jedan se već desio!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda ima šansu kakva se ne pamti!

 Crvena zvezda može u treći šešir Lige šampiona Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je na turbo pogon Osmana Bukarija uspela da deklasira Pjunik 5:0 i ta "petarda" već sada prilično sigurno garantuje grupnu fazu Lige Evrope. Ipak, crveno-bijeli žele u Ligu šampiona, a ove sezone čak postoji šansa da šampion Srbije bude u trećem šeširu u žrijebu za grupnu fazu tog takmičenja. 

Naravno, prije toga je potrebno da se prvo završi dvomeč sa Pjunikom, a poslije toga slede dueli sa zahuktalim Makabijem iz Haife, pošto je teško povjerovati da Apolon može da napravi senzaciju i nadoknadi 4:0 iz prvog meča. 

Crvena zvezda je u prethodnih pet godina svake sezone napredovala na UEFA rang listi, skupljala je bodove i sada bi to moglo da dođe na naplatu. Ali šta je neophodno da se desi da bi crveno-bijeli bili u trećem šeširu? 

ČEKAJU SE TRI KIKSA! 

Crvena zvezda ima koeficijent od 46.000, što je više od tri tima koja su već u grupnoj fazi Lige šampiona, a to su Seltik, Briž i Olimpik Marsej. Takođe ukoliko Kopenhagen prođe u Ligu šampiona i oni će biti ispod Zvezde. 

A tri tima koja su iznad Crvene zvezde, a još su u kvalifikacijama su Benfika, Rendžers i Dinamo Zagreb! Ukoliko bi oni redom ispali, tim Dejana Stankovića bi dočekao žrijeb za grupnu fazu Lige šampiona kao najslabije rangirani učesnik iz trećeg šešira.

To bi naravno povlačilo jednog, bar na papiru i po koeficijentu, slabijeg rivala, a ako znamo da treće mjesto u grupi Lige šampiona donosi nastavak takmčenja kroz Ligu Evrope jasno je koliko bi ovo značilo crveno-bijelima. 

KAKO STOJE STVARI?

Za sada najbolje sa Rendžersom. Tim koji je bio senzacija Lige Evrope prošle sezone i koji je izbacio Crvenu zvezdu iz takmičenja sada je na ivici ispadanja. Izgubili su svoj prvi meč trećeg kola od belgijskog Rojal Uniona sa 2:0 na gostujućem terenu.

Moraće u Glazgovu da naprave ozbiljno dobar rezultat kako bi se vratili u igru, a Zvezda će navijati da se to ipak ne desi. 

Dinamo iz Zagreba nije blistao u mečevima drugog kola sa makedonskim Škupijem, ali je sada savladao Ludogorec sa 2:1 u gostima i nalazi se u izuzetno povoljnoj situaciji. Bugari su gosti u drugom meču i treba im pobjeda na "Maksimiru" da bi prošli dalje. 

Ipak, ne završava se tu put "modrih", pošto je to za njih tek prvi korak. U plejofu ih čeka Bodo/Glimt, norveški tim koji nema veliku tradiciju igranja evropskih takmičenja, ali su recimo prošle sezone u grupnoj fazi Lige konferencija uspjeli da deklasiraju Romu sa 6:1, a sada su Žalgiris dobili sa 5:0.

Sa Benfikom stvari najteže stoje. Tim iz Lisabona je prvi meč sa Mitjilandom dobio sa 4:1 i tu deluje da je posao gotov. Ipak u plejofu ih čeka bolji iz duela Dinama iz Kijeva i Šturma iz Graca u kome je Dinamo prvi meč dobio sa 1:0. 

Šta mislite, može li sve da se poklopi Zvezdi?

Anketa

Može li Zvezda u treći šešir Lige šampiona?

  • Može, sve će se poklopiti!

    13.79% (4)

  • Ne može, previše toga mora da se desi

    41.38% (12)

  • Čekajte, da se prvo uđe u LŠ!

    44.83% (13)

Može li Zvezda u treći šešir Lige šampiona?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC