• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovakve greške ne smiju da se dešavaju! Partizan izgubio, a Stolica objasnio - treba nam još pojačanja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Partizana ilija Stolica istakao je da njegova ekipa ne smije da klone i priželjkuje veliku podršku navijača u revanšu protiv AEK-a iz Larnake, ne bi li crno-bijeli uspjeli da u revanšu stignu do neophodnog trijumfa.

 Ilija-Stolica-o-porazu-Partizana-od-AEKa. Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Fudbaleri Partizana nisu uspjeli da lošu seriju rezultata u domaćem prvenstvu prekinu pozitivnim rezultatom na evropskoj sceni. Ekipa Ilije Stolice izgubila je 2:1 od AEK-a iz Larnake 2:1 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Uprkos vođstvu, crno-bijeli nisu imali snage da zadrže makar neriješen rezultat pred revanš u Beogradu 11. avgusta.

Nakon susreta u kojem je Partizan poveo golom Kvinsija Meniga, a potom ostao bez ičega nakon dva naivno primljena pogotka poslije prekida, trener Ilija Stolica istakao je da su njegov tim koštale greške kakve ne smiju da se dešavaju.

"Prvo poluvrijeme je završeno. Nažalost nismo izvukli povoljniji rezultat koji smo zaslužili. Imali smo dosta kvalitetnih stvari u prvom poluvremenu. Koristili smo dosta slabosti koje smo prepoznali u igri AEK-a. Nismo uspjeli da ih kaznimo. Primili smo golove iz situacija koje ne smiju da nam se dešavaju, poslije kornera i poslije drugih lopti. To je na ovom nivou izuzetno kažnjivo. Vrijeme koje je ovdje jako teško za igru nam nije pogodovalo. Neke izmjene su zato bile prinudne", počeo je Stolica nakon meča.

"U prvih pola sata je sve bilo pod kontrolom, postigli smo gol i usmjerili meč onako kako smo željeli. Nažalost, desile su nam se identične situacije poslije kornera."

Stolica je po dolasku u klub rekao da može da obeća da će njegova ekipa u svakom meču ići na pobjedu, ali je Partizan do sada upisao samo jedan trijumf u pet mečeva u svim takmičenjima. Kako je do toga došlo?

"Svako od nas zna koje su obaveze u Partizanu. To je dio tradicije kluba. Jasno je da prolazimo kroz veliku tranziciju, veliki broj igrača je otišao, čak 14. Doveli smo šest igrača, tu je novi trener. Neke stvari traže vrijeme. Nismo startovali dobro u prvenstvu, nismo ni blizu rezultata koje moramo da imamo. Vjerujem da ovi momci imaju kvalitet. Potrebno je da dovedemo još nekoliko pojačanja, prije svega da imamo kvalitetne opcije i zamjene na svakoj poziciji. Splet dosta okolnosti je doveo do ove situacije. Ne smijemo da klonemo. Moramo da prionemo maksimalno na posao i da se okrenemo sebi, da na prvoj sljedećoj utakmici eliminišemo ekipu AEK-a. Put u Evropi može da bude prekretnica za sve nas i za čitavu sezonu."

Trener Partizana kaže da nije baš tačno da je kiparski predstavnik praktično iz priprema ušao u ovaj duel i navodi zbog čega je ekipama teško da igraju u Larnaki.

"Ekipa AEK-a nije samo u treningu, igrali su i dvije utakmice s Midtjilandom. Dvije utakmice u Evropi prije ove naše. Nemaju oni baš manje utakmica nego mi. Oni su ekipa koja 13 utakmica nije izgubila na domaćem terenu u evropskim takmičenjima. Očigledno postoji problem adaptacije i nije lako držati taj ritam 90 minuta. Mislim da bez obzira na sve ovo što se dešava, moramo da se presaberemo i svi zajedno uz energiju navijača na našem stadionu, pobijedimo i eliminišemo ekipu AEK-a. To je prioritet svih prioriteta", zaključio je Ilija Stolica.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC