• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Još samo korak do Lige šampiona: Srpski šampion pokazao klasu, ali postoji problem pred Makabi!

Fudbaleri Crvene zvezde igraće plej-of za ulazak u Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife.

 Još samo korak do Lige šampiona: Srpski šampion pokazao klasu, ali postoji problem pred Makabi! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je nakon Beograda (5:0) i u Jerevanu savladala Pjunik (2:0), pa se nakon dvije veoma dominantne partije plasirala u plej-of Lige šampiona! Tamo će joj rival biti Makabi iz Haife, predstavnik Izraela, koji je večeras poražen od Apolona na Kipru. Ipak, Izraelci su uspjeli da sačuvaju prednost iz prvog meča, pa će oni biti posljednja prepreka srpskog šampiona ka grupnoj fazi.

Po svemu viđenom ovog ljeta, Zvezda će biti favorit u tom dvomeču - posebno imajući u vidu sa kakvom je lakoćom eliminisan Pjunik. Ukupan rezultat 7:0 pokazuje da jermenski šampion nije imao nikakvih šansi u ovom dvomeču, a treba podsjetiti i da je Zvezda revanš igrala bez nekoliko važnih igrača.

Što se tiče susreta u Jerevanu, Crvena zvezda je mogla da bude i ubjedljivija. Prvo je Aleksandar Katai preuzeo odgovornost i nije uspio da savlada golmana Bučnjeva. Loše izveden udarac sa bijele tačke zaustavio je golman Pjunika, koji je dovoljno dugo čekao Kataija i Ali, to nije mogao da uradi protiv Gelora Kange. Gabonac je preuzeo odgovornost kada je sudija drugi put pokazao na bijelu tačku, promijenio stranu u koju ide lopta i snažnim udarcem po zemlji matirao čuvara mreže jermenskog šampiona. Iako je on ponovo pogodio gdje treba da se baci...

U nastavku smo vidjeli i pogodak Milana Pavkova, koji je u mrežu sproveo sjajan centaršut Marka Gobeljića. Na desnoj strani kombinovali su Katai i Gobeljić, a lijepo poslatu loptu na drugoj stativi dočekao je napadač koji je na šestom meču u sezoni postigao svoj šesti gol. Impresivna forma ovog leta, na početku nove sezone!

Bilo je to dovoljno za večeras od Crvene zvezde, koja je u Jerevan stigla sa ogromnom prednošću, a čini se da bi navijači Pjunika mogli da budu nezadovoljni izdanjem svojih fudbalera u revanšu. za razliku od beogradskog meča u kojem su ubjedljivo poraženi, ali povremeno igrali odličan fudbal, večeras je sve bilo blijedo.

Protivnik Crvene zvezde u posljednjem kolu kvalifikacija biće Makabi iz Haife, a prvi meč je na programu u Izraelu. Taj susret igraće se 16. ili 17. avgusta, dok je revanš na programu nedjelju dana kasnije u Beogradu. Pred svojim navijačima, crveno-bijeli će imati priliku da stignu u grupnu fazu Lige šampiona, treću u posljednjih pet sezona.

20:50

KRAJ - 0:2!

Crvena zvezda je u plej-ofu za Ligu šampiona. Drugu pobedu protiv Pjunika doneli su Gelor Kanga sa bele tačke i Milan Pavkov, koji je nastavio sjajnu seriju - 6 golova na 6 mečeva ove sezone.

Ukupno, Zvezda je Pjunik savladala rezultatom 7:0!

20:38

80. minut - Problem za Zvezdu!

Aleksandar Dragović dobio je žuti karton i zbog toga bi mogao da propusti revanš protiv Makabija! On je i u beogradskom okršaju protiv Pjunika zaradio javnu opomenu, a na pauzu se ide posle tri kartona!

Izvor: MN PRESS

20:35

78. minut - Poslednja Zvezdina promena!

Umesto Gelora Kange, na terenu je u samom finišu Slavoljub Srnić.

20:33

GOL PAVKOVA!

Na četiri meča u Superligi Milan Pavkov je postigao pet golova, a ovaj u Jerevanu prvi mu je u Evropi ove sezone. Pogledajte kako je zatresao mrežu:

Dupliranje prednosti Crvene zvezde.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:31

Drama na Kipru!

Apolon je u finišu prvog dela meča uspeo da postigne dva pogotka i tako prepolovi zaostatka koji ima iz prvog meča, ali... Ostalo je još samo dvadesetak minuta do kraja meča, a predstavnik Kipra mora da postigne još dva gola - i ne primi nijedan - ukoliko planira da igra produžetke.

U međuvremenu, Makabiju iz Haife VAR je poništio jedan gol, pa se može reći da još tinja nada Kiprana.

20:27

69. minut - Izmena!

Umesto Osmana Bukarija u igri je sada Ibrahim Mustafa.

20:21

63. minut - Dvostruka izmena Zvezde!

Umesto Strahinje Erakovića poslednju trećinu meča odigraće nikola Stanković, dok je El Fardu Ben zamenio Aleksandra Kataija. Biće to prvi minuti u ovoj sezoni za fudbalera sa Komorskih Ostrva.

20:18

60. minut - MILAN PAVKOV!

Nastavlja se fantastična golgeterska sezona Milana Pavkova. Ovog puta je snažni napadač glavom sa samo nekoliko metara zatresao mrežu, nakon sjajnog centaršuta Marka Gobeljića sa desnog boka.

20:12

GOL KANGE!

Pogledjate kako je Kanga pogodio sa bele tačke:

Drugi penal su crveno-beli iskoristili.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:09

MEČ JE PREKINUT!

Jedan navijač domaćeg tima utrčao je na teren u 56. minutu, a utakmica nije mogla da bude nastavljena dok redari nisu udaljili tog čoveka.

20:03

46. minut - Meč je nastavljen!

Prati drugi deo meča u Jerevanu. U nastavku meča mladi Stefan Mitrović će igrati umesto Sanoga.

19:52

Pogledajte Kataijev penal!

Ovako je šutirao Aleksandra Katai, kojeg je pročitao golman Stanislav Bučnev:

Ofanzivac Zvezde nije bio precizan!
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:49

POLUVREME - 0:1!

Čak četiri minuta nadoknade bilo je u prvom delu meča, u kojem je Zvezda uradila sve što je bilo potrebno u Jermeniji. Crveno-beli su uspeli pogotkom Gelora Kange da stignu do prednosti i ukupnog rezultata 6:0 protiv Pjunika!

19:42

44. minut - KANGA JE POGODIO!

Crvena zvezda vodi u Jerevanu, Gelor Kanga je bio izuzetno precizan.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:41

43. minut - DRUGI PENAL ZA ZVEZDU!

Prilikom kornera, kapiten domaćeg tima oborio je Sanoga, a glavni arbitar ponovo konsultovao VAr. Nakon glednaja snimka, dosudio je drugi penal za Zvezdu.

19:34

Atmosfera u Jerevanu!

Pogledajte kakva je situacija na tribinama, gde su praktično zajedno srpski i jermenski navijači. Tu je i zanimljiv transparent fanova domaćeg kluba.

Izvor: FK Crvena zvezda

19:28

29. minut - NEMA GOLA!

Dugo se nameštao Aleksandar Katai za udarac, a golman Bučnjev sačekao ga i zaustavio udarac sa bele tačke. Ostaje 0:0 u Jerevanu!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:26

28. minut - PENAL ZA ZVEZDU!

Milunović je promašio šansu, ali je VAr itnervenisao. Glavnom arbitru je javljeno da je Žuninjo igrao rukom, a on je nakon gledanja snimka pokazao na belu tačku!

19:25

26. minut - Milunović!

Najviši je bio u skoku defanzivac srpskog tima, pa je zvezda posle kornera imala prvu pravu šansu. Udarac Nemanje Milunovića zaustavio je golman domaćeg tima.

19:24

25. minut - Juričić!

Snažno je šutirao igrač Pjunika, ali je Milan Borjan uspeo da zaustavi taj udarac. Inače, Luka Juričić je rođen u Nemačkoj, ali poreklo vuče iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Za BiH je svojevremeno igrao u mlađim kategorijama.

19:20

21. minut - Borjan se požalio!

Golman Crvene zvezde ostao je da leži na travi, ali nakon ukazane lekarske pomoći može da nastavi meč. Upravo on započinje sledeći napad crveno-belih.

19:13

14. minut - Katai!

Prva prilika za Crvenu zvezdu i neprecizan udarac Aleksandra Kataija. Njegov pokušaj završio je pored gola.

Izvor: MNPRESS

19:07

9. minut - Formacija Zvezde

Za razliku od meča u Beogradu, Strahinja Eraković večeras igra kao levi bek. Na mestu desnog beka je Marko Gobeljić.

Izvor: MN PRESS

18:59

1. minut - MEČ JE POČEO!

Pratimo revanš utakmicu treće kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

18:55

Treći šešir?

Postoji šansa da Crvena zvezda bude u trećem šeširu, ukoliko stigne do Lige šampiona. Za to je potrebno da tri ekipe ispadnu u kvalifikacijama!

18:45

Naredni rival!

Crvena zvezda će, ukoliko ne bude većih problema večeras, igrati u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. takozvani plej-of je poslednja prepreka pred grupnu fazu, a Zvezda će tamo verovatno igrati protiv Makabija iz Haife. Izraelski tim u prvom meču savladao je Apolon sa Kipra (4:0) i ima veliki kapital pred revanš.

18:35

Ostali mečevi!

U kvalifikacijama za Ligu šampiona večeras se igra ukupno 10 susreta:

  • Žalgiris - Bode/Glimt
  • Apolon - Makabi Haifa
  • Viktorija Plzen - Šerif
  • Mitjiland - Benfika
  • Dinamo Zagreb - Ludogorec
  • Ferencvaroš - Karabag
  • PSV - Monako
  • Šturm Graz - Dinamo Kijev
  • Rendžers - Rojal Union
18:20

Koreografija!

Sećate se kakav su spektakl napravili navijači Zvezde na prvom evropskom meču u ovoj sezoni. Stadion je bio u potpunosti crveno-belo, dominirali su Zvezdini dresovi iz ove i prethodnih sezona, a o koreografiji sa tribina pričalo se danima.

Pogledajte kako je izgledalo:

A ovako je bilo ispred stadiona, kada su navijači u dresovima dolazili na utakmicu:

18:05

Kombinovano!

Crveno-beli će veleras igrati u sastavu koji ranije nije nastupio zajedno, a sve kao posledica brojnih ostanaka u Beogradu. Ipak, Dejan Stanković ističe - o tome je pričao i na konferenciji - da tim ima adekvatne zamene.

17:50

Zvezda je stigla!

17:35

Rezervisti!

Pjunik: Jurčenko, Najarjan, Mladenović, Radeski, Renco Hoze, Ausi, Nenadović, Gareginjan 

Crvena zvezda: Popović, Vasiljević, Motika, Mustafa, Ben, Stanković, Leković, Srnić, Mitrović, Ohi

17:30

Sastavi!

Pjunik: Bučnev - Harutjunjan, Juričić, Avagjan, Bratkov - Kočuk, Dašjan, Gonzalez - Kovalenko, Otubandžo, Žuninjo

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Gobeljić - Sanogo, Kanga, Kangva - Bukari, Katai, Pavkov

17:10

Golovi!

Uživajte u pogocima Crvene zvezde sa meča u Beogradu:

Ubedljiva pobeda Zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

16:55

Pogledajte detalje iz Beograda!

Ovako je bilo na prvom meču:

16:45

Dobro veče!

Fudbaleri Crvnee zvezde večeras od 19:00 igraju protiv Pjunika revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Iako je posao praktično završen u prvom susretu, crveno-beli se neće opustiti i pokušaće da stignu do još jedne pobede na evropskoj sceni.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča.

UKRATKO

  • Pjunik - Crvena zvezda 0:2
  • U plej-ofu Zvezda igra protiv Makabija
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije