• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za preokret sezone: Stranci imaju šansu za iskupljenje - Stolica spremio promjenu za AEK!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Partizana u četvrtak uveče imaju priliku da pred svojim navijačima zabilježe tek drugi trijumf u sezoni, ali veoma važnu pobjedu koja donosi plej-of u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

 Sastav Partizana za revanš protiv AEK Larnake Izvor: MN Press/Chosen11/Screenshot

Partizan više nema šta da čeka! Poraz na Kipru je već "sažvakan", vrijeme je da se u Humskoj pokaže najbolje lice i pokuša da se preokretom eliminiše AEK iz Larnake. Jer to je jedini način na koji crno-bijeli mogu da se vrate u Ligu Evrope.

Onih 1:2 na teškom gostovanju podsjeća na identičan poraz od Santa Klare prije 12 mjeseci. U odnosu na tad, promijenjen je trener, a nema ni osam igrača iz prve postave koji su u smiraj avgusta preokrenuli stvar u revanšu i obezbijedili grupnu fazu Konferencijske lige. Ali ko će u timu Ilije Stolice imati zadatak da tako nešto ponovi protiv AEK-a u četvrtak uveče (21.00)?

Možda će vas zanimati

Partizan je pobijedio samo u prvom meču nove sezone i od tada mučenjima nema kraja. Prvi meč na Kipru otkrio je da crno-bijeli imaju more problema, a u prethodnih šest dana se radilo na njihovom kakvom-takvom rješavanju.

Ilija Stolica je svjestan da pobjeda više ne smije da bude samo imperativ u izjavama pred utakmicu, već i konačan ishod nakon odlične partije pred domaćim navijačima. A evo ko bi trebalo da istrči na teren stadiona u Humskoj!

Svima je jasno da Stolica nema "dugačku klupu" i da na početku sezone crno-bijeli raspolažu sa malim fondom igrača, pa neće biti velikih tumbanja u timu. Ipak, očekivano je da se u startnu postavu vrati Svetozar Marković, Partizanovo dijete koje se ovog ljeta opet iz Pireja doselilo u Beograd. Sveta bi mogao da bude odlična zamjena za Sinišu Saničanina, koji na početku novog prvenstva nije u dobroj formi.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine kasno se priključio pripremama, što je prouzrokovalo teško uklapanje u tim. Da mu fudbal koji Ilija Stolica njeguje još nije postao rutina vidjelo se i u Novom Pazaru, kada je već u prvom dijelu meča napravio penal i zaradio isključenje. Kasnije su upravo ta dva detalja doveli do Partizanovog prvog poraza u novoj sezoni...

Ostatak odbrane ne bi trebalo previše da se mijenja, u njoj će igrati Filipović, Vujačić i kapiten Urošević, koji je i na početku nove sezone najbolji igrač Partizana u prvoj liniji ispred Nemanje Stevanovića. Kao "osigurač" odnosno posljednji igrač u veznom redu opet će biti Ljubomir Fejsa, dok bi društvo u toj liniji trebalo da mu prave stranci.

Zapravo, petorica najofanzivnijih igrača crno-bijelih neće biti srpski fudbaleri. U veznom redu mnogo toga zavisiće od tandema Patrik Andrade - Bibars Natho i oni moraju da odigraju mnogo bolje na Kipru, dok će po krilima dejstvovati Kvinsi Menig i Fuseni Dijabate, momci koji dobijaju "šansu za iskupljenje". Usamljen u napadu biće Rikardo Gomeš, čije forma na početku sezone ne liči na onu kod Stanojevića.

Najbolji strijelac Superlige za prethodnu sezonu sada mora da odigra meč na tom nivou i Partizan povede ka posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Onda će biti lakše, barem što se tiče pritiska koji igrače tima iz Humske sve više sputava u ostvarenju ciljeva.

PARTIZAN: Stevanović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Fejsa, Andrade, Natho - Dijabate, Rikardo, Menig.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC