• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrači Zvezde i Partizana hrabri protiv Reala: Banjalučanin zadržao Benzemu, Sadik prijetio Kurtoi na oproštaju!

Autor Dragan Šutvić

Real Madrid je savladao Almeriju, koju je kao kapiten predvodio nekadašnji igrač Crvene zvezde, Banjalučanin Srđan Babić. U špicu novog prvoligaša je možda posljednji put igrao bivši centarfor Partizana, Umar Sadik.

 real pobijedio almeriju  Izvor: Profimedia

Prvak Španije i Evrope je opasno morao da se preznoji u prvom meču nove sezone Primere, ali je uspio da protiv novajlije preokrene i stigne do tri boda. Real Madrid je savladao Almeriju 2:1, ali bivši članovi Crvene zvezde i Partizana su bili posebno u centru pažnje!

Nekadašnji defanzivac Zvezde, Banjalučanin Srđan Babić bio je kapiten Almerije na prvom meču u Primeri poslije sedam godina i pružio je odličnu partiju protiv Reala. Ipak, kvalitet "kraljevskog kluba" je izbio na površinu za preokret u drugom poluvremenu.

Možda će vas zanimati

Nije uspjela Almerija da hrabrom igrom šokira Real, iako ga jeste dobro namučila. Largi Ramazani je već u osmom minutu iskoristio priliku i doveo Almeriju u neočekivano vođstvo. Sa 1:0 se i otišlo na odmor, a u prvom dijelu igre, primijetan je bio i Umar Sadik.

Nekadašnji napadač Partizana odigrao je možda i svoj posljednji meč za Almeriju pred očekivani transfer. I sasvim dobro se pokazao. U drugom poluvremenu je uspio i da odlično predribla Antonija Ridigera i uđe u opasnu šansu, ali ga je Tibo Kurtoa bio zaustavio.

Međutim, Real je sve uspio da nadoknadi u posljednjih pola sata. Prvo je Lukas Vaskez iskoristio pravi karambol u šesnaestercu da natrči i smjesti loptu u mrežu domaćina. A onda je u 75. minutu David Alaba majstorijom donio pobjedu.

Austrijanac je iz slobodnog udarca savršeno šutirao, lopta je "liznula" stativu i završila u golu Fernanda Martineza, koji ponovo nije mogao ništa da učini. Šteta za srpskog internacionalca, ali moći će Srđan Babić uprkos porazu da bude zadovoljan i svojom partijom i stavom koji je njegova ekipa pokazala.

Real je ipak evropski šampion. Poslije osvajanja Superkupa Evrope, stigli su i do prvog trijumfa u Primeri.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC