• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal ga platio 52.000.000, a on "uništio" Gvardiolu: Brazilac jedva dočekao da pobjegne - "Više nisam robot!"

Autor Dragan Šutvić

Mladi napadač pronašao formu u Londonu, a imao i poruku kojom je pecnuo bivšeg trenera.

 gabrijel žezus prozvao gvardiolu  Izvor: Profimedia

Transfer Gabrijela Žesusa (25) iz Mančester sitija u Arsenal bio je jedan od najzanimljivijih poslova ovog ljeta u Premijer ligi, a Brazilac se idealno uklopio u tim Mikela Artete. Nakon impresivnog pripremnog perioda nastavio je da blista i u Premijer ligi gdje je sam srušio Lester sa dva gola i dvije asistencije, a pažnju javnosti privukla je i njegova izjava.

Igrajući za tim iz Londona brazilski napadač ponovo je osjetio strast, pa sada na teren izlazi sa osmijehom. Za razliku od perioda u Mančesteru, Žesus mnogo više vremena provodi na mjestu centralnog napadača što je njegova prirodna pozicija.

Možda će vas zanimati

Zapravo, obećanje španskog menadžera da će igrati na mjestu centralnog napadača uticalo je na njega da prihvati Arsenalovu ponudu. Pored toga Žesusu prija i što više nije "robot" u sistemu Pepa Gvardiole, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

"Sve više sam igrao po krilu i u Mančester Sitiju i u reprezentaciji i poslije Svetskog prvenstva sam čak mislio da ne mogu da igram kao devetka. Ali promijenio sam se, sada imam više samopouzdanja. Zapravo je to što mogu da igram na više pozicija blagoslov, ali ja sam zapravo devetka. Tu sam da završavam šanse, ali naravno i da pomognem timu. Dugo sam u glavi imao misao da nisam za to, da sam za krilo. Ponovo se smijem dok igram fudbal. Sada sam ponovo ono što sam nekada bio. Nisam kao robot, takav sam bio tamo", rekao je brazilski fudbaler.

On je ponikao u Palmeirasu iz kojeg je u januaru 2017. godine stigao u Mančester siti. Četiri puta je bio šampion Engleske sa "Građanima" za koje je odigrao 235 mečeva i postigao 95 golova, a već 56 puta nastupio je za reprezentaciju Brazila. U dresu nacionalnog tima 19 puta je tresao mreže rivala, a ima i trofej Kopa Amerike u svojoj kolekciji.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC