• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej Jakirović pred utakmicu protiv Borca: Kad Zrinjski dolazi uvijek je mobilizacija

Autor Haris Krhalić

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović najavio je utakmicu protiv Banjalučana.

 Sergej Jakirović Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri Zrinjskog se konačno vraćaju na premijerligaške terene. Nakon samo dvije odigrane utakmice "plemići" u okviru osmog kola m:tel Premijer lige BiH gostuju na "Mlakvama" gdje će snage odmjeriti sa Banjalučanima.

Razlog zbog kojeg mostarski klub nije odigrao pet utakmica u domaćem prvenstvu su obaveze u okviru kvalifikacija za Konferencijsku liga, iz koji su nesretno eliminisani na posljednjoj prepreci nakon nesretnog ispadanja od Slovana. Jakirović je još jednom govorio o toj utakmici.

"Bilo je teško, razočarenje je veliko. Tako si blizu, a tako daleko na kraju. Ja sam rekao da mogu biti ponosan na sve što smo uradili ovo ljeto, osam utakmica na visokoj razini. Pokazali smo da naša liga nije loša, kao što neki govore. Pokazali smo da možemo igrati na evropskom nivou i nositi se sa ekipama koje imaju puno veći budžet. Život ide dalje, ja sam se već sutra prešaltao, jer od kukanja nema ništa, ne možeš ništa vratiti, možeš samo uzeti pouku i to će nam biti važno iskustvo za dalje. Mi moramo nastaviti u ovom tempu igrati i ako tako nastavimo nema zime. Za nas je bh. liga najvažnija, jer bez bh. lige i dobrog plasmana nema ni Evrope", rekao je Jakirović za Zrinjski TV.

Jakirović je potom govorio o utakmici protiv Borca, koji je promijenio trenera.

"Sigurno da će sada biti mobilizacija, ali inače kada Zrinjski dolazi bilo kome uvijek je mobilizacija. Očekujem dobru takmičarsku utakmicu. Naravno, mi ćemo tražiti šansu da napravimo pozitivan rezultat. Imam osjećaj da teren nije u bajnom stanju, ali moramo se prilagoditi. Neće ići roviti igrače, imamo ih par koji su osjetili tegobe od utakmice protiv Slovana, ali ima nas dovoljno i smatram da svi koji su zdravi mogu dati maksimum kako bismo ispunili cilj", dodao je Jakirović.

Jakirović je otkrio kako su Mandić i Maglica su upitni za duel u Novom Gradu te je dodao kako Široki Brijeg smatra najvećim konkurentom za titulu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC