• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li nakon debakla Modričani ostati bez trenera: Mitar Lukić na prekretnici

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije samo šest odigranih mečeva u novoj sezoni, Alfa Modriča mogla bi u potragu za novim trenerom.

 Mitar Lukić bio blizu odlaska iz Alfa Modriče Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Nezapamćen debakl u duelu sa Krupom (0:7), ali i pet uzastopnih poraza na kojima njegovi izabranici nisu uspjeli niti jednom da zatresu protivničku mrežu, zamalo su natjerali Mitra Lukića da podnese ostavku na mjestu šefa stručnog štaba Alfa Modriče.

Nekadašnji šampion BiH bio je blizu da ostane bez iskusnog stručnjaka, ali bar za sada, čini se da od promjene na klupi neće biti ništa.

Možda će vas zanimati

Naime, iskusni stručnjak (64) bio je spreman da podnese ostavku, ali po informacijama iz Modriče prvi čovjek kluba Petar Jelić nije želio ni da čuje, pa ostaje da vidimo da li će Lukić i ubuduće voditi Alfa Modriču.

Na kormilo Modričana vratio se u februaru tekuće godine, kada je naslijedio Miroslava Drinića, te je uspio da ostvari cilj. Prošle sezone, u godini kada je klub proslavio vijek postojanja, osigurao je opstanak, ali nova sezona nije krenula na očekivan način.

Istina, fudbaleri Alfa Modriče u prvom kolu slavili su protiv Podrinja 4:1, ali je zatim uslijedila crna serija od pet susreta na kojima nije osvojen ni bod, ali ni postignut gol.

Ako je poraz u Novom Gradu od favorizovane Slobode bio očekivan (0:3), ostali rezultati svakako su razočarali pristalice kluba iz grada pod Majnom. Na dva vezana domaća minimalna poraza od Slavije, a zatim i Omarske, nadovezao se ubjedljiv neuspjeh protiv Kozare u Gradišci (0:3), a zatim i već pomenuti "šamar" od Krupe.

Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Nekada sjajni napadač Slobode iz Tuzle i turskog Trabzonspora ranije je sa dosta uspjeha predvodio Modričane. Između ostalog, bio je i na klupi u zlatnim vremenima ovog kluba, kada je tadašnja Modriča Maksima igrala kvalifikacije za Ligu šampiona 2008. godine.

"Žuto-plavi" tada su u prvoj rundi kvalifikacija eliminisali Dinamo iz Tirane (2:0, 2:1), a od tada niti jedan klub iz BiH nije uspio da preskoči prvu prepreku u Ligi šampiona kada se igrao dvomeč. U drugom kolu prejak je bio danski Alborg (0:5, 1:2).

Kasnije se Lukić, nakratko, vratio na kormilo 2011. godine, da bi novi mandat započeo u februara. Vidjećemo do kada će trajati...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC