• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež igrao kao u transu nakon "rezanja" plata: "Poker" golova u mreži Tuzle sitija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mostarski Velež do nogu je potukao Tuzlu sitija.

 Velež - Tuzla siti - PL BiH - 9. kolo Izvor: Facebook/FK Velež Mostar

Poslije serije loših rezultata, zbog kojih je klupsko rukovodstvo kaznilo igrače i stručni štab sa 30 odsto od avgustovske plate, fudbaleri Veleža su dočekali Tuzlu siti na stadionu u Gabeli u okviru devetog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

I do nogu ih potukli!

VELEŽ - TUZLA SITI 4:0 (1:0)

Imperativ pobjede kod izabranika Amara Osima, donio je pogodak već u ranoj fazi meča - lopta je u kaznenom prostoru Jasmina Čelikovića pogodila u ruku, a sudija Adis Mulahasanović iz Sarajeva nije imao dilemu, pokazavši na penal.

Odgovornost je preuzeo Dženan Zajmović i šutirao, njegov udarac je pročitao golman Nevres Fejzić, ali lopta je ipak završila u njegovoj mreži - 1:0.

Zajmović je nekoliko minuta kasnije odlično probio po lijevoj strani i centrirao u peterac, međutim, odbrana Sitija je otklonila opasnost izbacivši loptu u korner. Dobra intervencija Huse Karjaševića.

Vezista "rođenih" Dino Hasanović je sredinom prvog dijela laktom u lice udario Dušana Pantelića, kojem je nastradao nos, potom je Čeliković nasrnuo na igrača Veleža, a epilog cijele priče bio je žuti karton. Kragujevčanin zbog krvavog nosa nije mogao da nastavi igru, pa je umjesto njega trener Dragan Jović na teren poslao Mladena Veselinovića.

Zajmović je u 32. minutu imao novu šansu da udvostruči prednost mostarske ekipe nakon prodora Nemanje Anđušića, međutim, njegov udarac završio je tik pored stative gostujućeg gola. I pet minuta kasnije, Mostarci su kreirali novu priliku preko Anđušića, ali je Antonio Pavić oklijevao i propala je šansa Veleža.

Na samom početku drugog dijela, Velež je povisio prednost!

Pogriješio je Ajdin Nukić, loptu je prihvatio Arman Džanković i pravovremeno uposlio Zajmovića, koji je izbjegao ofsajd i rutinski savladao Fejzića - 2:0.

Pet minuta kasnije, Zajmović se našao u stopostotnoj prilici da zabilježi i het-trik, ali lopta je prozujala pored stative.

Prvu šansu Tuzlaci su imali u 65. minutu kada je golman Veleža Slaviša Bogdanović istrčao i izbacio loptu, koja je došla do Miće Kuzmanovića. Šutirao je sa 40-ak metara na prazan gol, ali je Samir Zeljković uspio da je izbaci praktično sa gol linije.

Igrao se 82. minut kada je Nermin Haskić povisio rezultat na 3:0! Nakon centaršuta, lopta je pogodila nekog od gostujućih igrača i namjestila se Haskiću u petercu - 3:0.

A samo tri minuta kasnije tačku na ubjedljivu pobjedu Veleža stavio je Emir Halilović, prekrasnim volej udarcem - 4:0.

Time je definitivno potvrđena druga pobjeda "rođenih" ove sezone, dok su Jovićevi učenici doživjeli drugi poraz, ali i propustili priliku da se domognu liderske pozicije na tabeli. 

Velež: Bogdanović, Pavić, Zeljković, Ikić, Kvakić, Dejanović, Hasanović, Halilović, Anđušić, Džanković, Zajmović. Trener: Amar Osim

Tuzla siti: Fejzić, Nukić, Čeliković, Šukilović, Mehidić, Karjašević, Pantelić, Mišić, Coulibaly, Mešinović i Kuzmanović. Trener Dragan Jović

M: TEL PREMIJER LIGA BIH - 9. KOLO:

Velež - Tuzla siti 4:0 (1:0)
/Zajmović 3 pen, 47, Haskić 82, Halilović 85/

Željezničar - Igman Konjic (19.00)

Nedjelja

Leotar - Posušje 0:1 (0:1)
/Jović 7/

Široki Brijeg - Borac 2:0 (2:0)
/Barišić 32, Vukoja 38 pen/

Zrinjski - Sarajevo 4:1 (3:1)
/Bilbija 23 pen, 68, Savić 32, Ćuže 40 - Varešanović 17/

Subota:

Sloboda - Sloga Meridian 4:2 (2:2)
/Komazec 24, 45 pen, M. Osmić 65, J. Osmić 72 - Krstovski 22, Zajić 28/

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC