• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otpustili ga preko telefona, molio ih za drugu šansu! Tuhelu već našli nasljednika, nije smijenjen zbog Dinama!?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Tomas Tuhel nije "vezao" dvije godine u Čelsiju, a traži se novo ime.

 Zasto-je-Tuhel-dobio-otkaz-u-Celsiju Izvor: YouTube/BT Sport/Screenshot

Čelsi je jutro poslije poraza na "Maksimiru" (1:0) odlučio da smijeni Tomasa Tuhela, trenera koji je klubu donio pehar Lige šampiona prije nešto više od godinu dana, pa je i novi vlasnik Tod Boli pokazao da poput Romana Abramoviča ne mari za stare zasluge. Zaboravilo se preko noći sve ono što je Tuhel donio Čelsiju, tako da je čak i njega iznenadio otkaz, a nije pomoglo ni što je uvjeravao Bolija da se strpi još malo...

Britanski mediji prenose da je Tuhel dobio otkaz preko telefona, a u desetominutnom razgovoru je molio Amerikanca za još jednu šansu, međutim sve je bilo uzalud - odluka je donijeta još u Zagrebu.

Nezvanično, glavni razlog rastanka sa Tuhelom nije poraz u Ligi šampiona protiv daleko slabijeg tima, nego jer je sve veći broj fudbalera Čelsija počeo da sumnja u trenera. Preispituju se njegove metode rada na treninzima, ophođenje prema igračima, pa je imao sve manje "svojih ljudi" u svlačionici, posebno od kada su i rezultati postali šareni. Čelsi je izgubio već tri utakmice, na posljednjih šest je primio gol, dok djeluje da je hemija u ekipi na istorijskom minimumu.

Zbog toga je Amerikanac na čelu Čelsija odlučio da "presiječe" i da otpusti trenera samo tri mjeseca od kada je kupio klub od Abramoviča, a u javnosti se već spominju ime potencijalnih nasljednika Tomasa Tuhela.

Prvo su se pojavila imena Zinedina Zidana i Maurisija Poketina, dokazanih trenera koji su trenutno bez kluba, međutim "Tajms" prenosi da je Čelsi više okrenut ka Grejemu Poteru, aktuelnom šefu Brajtona. U pitanju je jedan od najperspektivnijih trenera na Ostrvu koji već tri sezone na maestralan način vodi mali klub sa juga Engleske. I ne da ih samo vodi, nego uz Liverpul i Siti igraju najljepši fudbal u čitavoj zemlji...

Poter nije imao naročitu igračku karijeru i trenersku je počeo da gradi u Švedskoj, gdje je sa Estersundom napravio čudo, potom je vodio Svonsi, da bi od 2019. godine preuzeo Brajton en hou albion, kako je zvanično ime kluba.

Za tri sezone izgradio je prepoznatljiv stil, uspio da stvori odlične igrače (Ben Vajt, Iv Binsuma, Mark Kukurelja...) i svaki put kada bi ostao bez nekog od bitnih šrafova - dolazio je neko novi. Zbog timskog fudbala to nije bilo neočekivano, a izgleda da se i američki milijarder Tod Boli zaljubio u ono što je vidio kod njih... Nezvanično, Brajton je već dao dozvolu Poteru da pregovara sa Čelsijem, a sada je na njima da se dogovore - i plate obeštećenje malom klubu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC