• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin iz Sitija se vratio u Srbiju! Platili ga 5 miliona evra "u paketu" sa bratom, a sad stiže na sjever Bačke

Autor Haris Krhalić

Veliko pojačanje za TSC, ali i šansa za Luku Ilića da "resetuje" karijeru koja nije krenula u pravom smijeru.

 Luka Ilić stigao na pozajmicu u TSC Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Srpski fudbaler Luka Ilić (23) vratio se zvanično u srpski fudbal poslije pet sezona u inostranstvu. Ilić je stigao na pozajmicu u TSC pošto nije uspio da se izbori za minutažu u francuskom prvoligašu Troa, a za koji je potpisao zimus nakon konačnog rastanka sa Mančester sitijem čiji je bio član još od 2017. godine.

Luka Ilić je oduševio skaute Mančester sitija koji su ga kupili 2017. godine za pet miliona evra, s tim da je "u paketu" sa njim otišao i u to vrijeme manje poznati brat Ivan Ilić. Ispostaviće se, Ivan je birao bolje klubove u karijeri i nije "tavorio" poput dvije godine starijeg brata, tako da je sada član Verone za koga se raspituju klubovi poput Milana, dok će Luka u srpskom fudbalu pokušati da "resetuje" svoj igrački put.

Kao i mnogi talentovani igrači koji stignu na Etihad, tako ni Luka nije debitovao za Mančester siti, nego je dvije godine proveo na pozajmici u filijali Bredi, a potom još jednu godinu u Tventeu.

Raskinuo je ugovor sa "građanima" i potpisao je potom za Troa u januaru 2022. godine, ali nije uspio da se izbori za minutažu u klubu koji se u to vrijeme grčevito borio za opstanak u Ligi 1. S obzirom da se situacija nije promijenila ni tokom priprema, Luka je zatražio promjenu sredine, tako da je stigla ponuda da bude pozajmljen u Bačku Topolu, gdje je na kraju dogovoreno da će srpski klub plaćati 10 odsto njegove plate.

Vidjećemo da li će Luka Ilić pomoći TSC-u da još popravi rezultate ove sezone i obezbijedi učešće u Evropi koje je izostalo ovog ljeta, a sudeći po igrama, posebno u mečevima sa "vječitima", to ne bi bilo iznenađenje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC