• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha zbog njega dobio otkaz! Otpustili selektora i odmah vratili prvu zvijezdu u tim pred Mundijal!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čim je Vahid Halilhodžić dobio otkaz, on je vraćen u reprezentaciju.

 Hakim Ziješ dobio poziv u reprezentaciju Maroka čim je otpušten Vahid Halilhodžić Izvor: Profimedia

Vahid Halilhodžić odveo je Maroko na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali ih tamo neće voditi sa klupe. Nesposredno pred start takmičenja dobio je otkaz. I to je treći put da je otpušten pred veliko takmičenje, a po potezima napravljenim poslije toga izgleda da je jasno i zbog čega, odnosno ko je glavni krivac za to.

U pitanju je fudbaler Čelsija Hakim Ziješ. Poslije uručenja otkaza Halilhodžiću on je odmah dobio poziv za nacionalni tim i biće na spisku reprezentacije za pripremne utakmice pred Katar. U pitanju su dueli protiv Čilea (23. septembar) i Paragvaja (27. septembar). Oba susreta igraće se u Španiji.

Nije ovo veliko iznenađenje, pošto se Ziješ i Halilhodžić nikako nisu slagali u reprezentaciji. Vahid ga nije pozvao za Kup Afričkih nacija, tvrdio je da je nespreman. Savez Maroka tada nije reagovao, bio je na strani selektora, ali su se stvari promijenile pred Mundijal. Navodno su pokušali da smire strasti i da pomire njih dvojicu, Halilhodžić nije želio da pređe preko svoje riječi i tako je došlo do razlaza, a Valid Regragui je odmah pozvao Ziješa.

"To mi se događa već treći put, a to je previše. Nešto neobjašnjivo, s jedne strane. Ma ja znam šta je bilo, ali da se to ponovi treći put, kao da sam proklet. Nikome se to nije dogodilo, ni kao igraču ni kao treneru. Treba to shvatiti, svariti. To je čak i jedna vrsta sramote, šta će o meni misliti ljudi. A ja sam samo radio svoj posao i nisam dao da mi neko određuje ono što je moj posao. To je to", rekao je Halilhodžić nedavno.

Maroko se nalazi u grupi sa Belgijom, Hrvatskom i Kanadom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC