• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaha Halilhodžić treći put otpušten pred Mundijal!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarni Vahid Halilhodžić neće predvoditi Maroko na Mundijalu u Kataru jer je dobio otkaz.

 Vahid-Halilhodzic-dobio-otkaz-pred-Svjetsko-prvenstvo Izvor: Profimedia

Novi šok za nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije! Proslavljeni fudbaler i fudbalski trener Vahid Halilhodžić ponovo je - treći put u karijeri - dobio otkaz na mjesto selektora nekoliko mjeseci pred početak Svjetskog prvenstva, nakon što je reprezentaciju koju je vodio uspio i da odvede na to takmičenje. Ovog puta su se stručnjaku iz Bosne i Hercegovine Marokanci zahvalili na saradnji.

Poznato je i zašto se to desilo! Već dugo je tinjao sukob između Vahe i najvećih zvijezda fudbala u Maroku. On je tokom selektorskog mandata udaljio iz nacionalnog tima zvijezde poput Ziješa ili Mazrauija, a kako sa igračem Čelsija nije mogao da se dogovori o povratku u tim i zakopavanju ratnih sjekira, odlučeno je da napusti dosadašnju funkciju.

"S obzirom na nesuglasice između Fudbalskog saveza Maroka i selektora Vahida Halilhodžića o tome kako najbolje pripremiti fudbalsku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, dvije strane su odlučile da raskinu saradnju", navodi se u saopštenju koje je osvanulo na zvaničnom sajtu federacije.

Za Halilhodžića ovo nije nikakva novost, pošto stručnjak iz Bosne i Hercegovine treći put dobija otkaz nakon što je reprezentaciju odveo na Mundijal. Iskusnom strategu ovakva situacija dogodila se kada je predvodio Nigeriju i Japan, dok je na najvećoj smotri svjetskog fudbala učestvovao samo kao selektor Alžira.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC