• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčevi juniori isprobali travu "Jud Alefa"! Stadion Ašdoda nosi uspomenu na žrtve stravičnog masakra! (FOTO)

Autor 000

Crveno-plavi odradili zvanični trening na terenu na kojem će u srijedu imati veliki ispit. /Od izvještača MONDA iz Izraela Gorana Arbutine/

 borac juniori 5.jpg Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Juniori Borca uspjeli su da se odmore od napornog puta, a u utorak poslije podne već su ih čekale one prave obaveze zbog kojih su i stigli u Izrael.

Ekipa Zorana Dragišića u srijedu od 19 časova počeće duel sa Ašdodom u Omladinskoj Ligi šampiona, a otprilike 24 časa ranije upoznala se i sa terenom stadiona "Jud Alef" na kojem će se suprotstaviti izraelskom šampionu.

Možda će vas zanimati

Poslije kratkog sastanka sa stručnim štabom mladi fudbaleri Borca istrčali su na travnjak i odradili nekih 70 minuta treninga koji je protekao prema zamislima Dragišića i njegovog stručnog štaba.

Bilo je tu dobrih poteza momaka u crvenom, ali u jednom trenutku i "projektila" koji su završavali na tribinama pa se moglo čuti "Momci, nije vam ovo takmičenje ko će jače."

Inače, stadion Ašdoda ne odaje utisak nekog velelepnog zdanja, tek dvije od četiri potpuno različite tribine mogle bi se posmatrati kao cjelinom, dok je jedna od preostalih naslonjena na njih, a četvrta, koja bi se prema položaju svlačionica mogla smatrati glavnom, u suštini je VIP zona koja je svečano otvorena 2015. i na kojoj su smještene i pozicije za novinare.

Kapacitet stadiona kako su nam rekli poznavaoci tamošnjeg fudbala, je oko 7.800 gledalaca, ali je on rijetko popunjen, osim kada dolaze najveći rivali.

"Kada igramo protiv Makabija Tel Aviv ili Makabija iz Haife karte se rasprodaju bukvalno za dvije minute“, kaže nam jedan od momaka iz izraelskog kluba, koji je uključen u organizaciju meča između juniorskih ekipa Ašdoda i banjalučkog Borca.

U organizaciju je u najdirektnijem smislu uključen i predsjednik kluba kojeg smo gledali kako postavlja banere, dočekuje autobus sa crveno-plavima, brine se o rekvizitima...

Iako je stadion, kako su nam rekli poznavaoci ovdašnjeg fudbala, jedan od najlošijih u izraelskom elitnom rangu, Borčevi juniori ipak su nahvalili stanje travnjaka, na kojem će sutra da igraju.

Inače stadion "Jud Alef" nosi ime u znak sjećanja na stravičan masakr koji se desio prije tačno pet decenija.

Naime, "Jud Alef" u hebrejskoj numeraciji znači 11, a stadion "11" nazvan je tako 1973. u čast 11 žrtava terorističkog napada na olimpijski tim Izraela u Minhenu.

Posjetimo se, pripadnici palestinske terorističke organizacije "Crni septembar" 5. septembra 1972. godine uvukli su se u olimpijsko selo u Minhenu i ubile dvojicu članova izraelskog tima, a još devet njih zadržali kao taoce.

U akciji njemačke policije dan kasnije ubijeno je pet članova "Crnog septembra", trojica su preživjela i uhapšena, ali su nažalost svi taoci ubijeni i konačan broj žrtava je bio 11.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC