• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-plavi stigli u Izrael, doktor Borca "spašavao stvar" u avionu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Iako je put od šesnaest časova bio malo naporan, ekspedicija Borca bez problema stigla na jug Izraela, a doktor crveno-bijelih našao se i drugima da pomogne.

 Juniori BOrca stigli u Izraek, doktor Borca pomagao u avionu Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Dva autobusa i dva aviona promijenila je ekspedicija Borca tokom 16-časovnog putovanja u Izrael, gdje će premijerno nastupiti u UEFA Omladinskoj ligi šampiona na dvomeču protiv juniorske selekcije Ašdoda.

Izuzetno organizaciono zahtjevno putovanje počelo je odlaskom do Zagreba, gdje su crveno-plavi sreli i nekadašnjeg napadača Borca, a potom jednim letom stigli do Istanbula, a zatim drugim stigli u Tel Aviv.

Možda će vas zanimati

 Posljednja dionica bila je ona od Tel Aviva do Aškelon, a gdje će biti baza crveno-plavih, a dobro raspoloženje nije splasnulo ni nakon pređenih 3.000 kilometara.

Bilo je tu i nekoliko "debitanata“ kada je u pitanju putovanje avionom, ali napunjeni samopouzdanjem poslije dva ugodna polijetanja i isto toliko slijetanja, svoj prvi let su komentarisali sa oduševljenjem.

Jedini trenutak u kojem je putovanje u Izrael na trenutak postalo ozbiljnije nego što je potrebno bilo je kada su se u našem dijelu aviona pojavile dvije vidno zabrinute stjuardese, a sa razglasa se čuo poziv: "Ukoliko ima neki doktor u avionu, molimo da nam se javi".

Čekanje nije potrajalo ni dve sekunde, odmah se prijavio doktor juniorske ekipe Borca, Aleksandar Košpić i uputio sa njima ka osobi kojoj je bila potrebna pomoć.

Srećom, situacija nije bila dramatična i sve je brzo završeno.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Jednoj gospođi je pozlilo, bilo joj je loše, ali brzo je to prošlo i nije praktično bilo neke potrebe za intervencijom“, pojasnio nam je kasnije doktor Košpić kojem svakako odajemo priznanje na spremnosti da u svakom trenutku reaguje i pomogne. 

Nakon dolaska na lijepo uređeni aerodrom "Ben Gurion" u Tel Avivu, koji ujedno važi i za jedan od najbolje čuvanih na svijetu, ostalo je da se prođu posljednje provjere i preuzmu dozvole za boravak -  izuzetno važan dokument i nezgodan za čuvanje s obzirom da je veličine kartice za parkiranje, a onda se ekspedicija Borca uputila ka posljednjoj dionici.

Oko 5.30 časova po lokalnom vremenu konačno su Banjalučani stigli u Aškelon, grad smješten južno od Ašdoda, prema pojasu Gaze, gdje će biti njihova baza u hotelu "Leonardo".

Nakon doručka koji su ljubazni domaćini spremili uprkos vrlo ranom dolasku, fudbalerima Borca prvo slijedi odmor, a odmah potom priprema za vjerovatno i najvažniji meč ove generacije.

"Bio je jako naporan put od preko 15 sati, preko Zagreba i Istanbula do Tel Aviva, a onda autobusom za konačnu destinaciju. Iskoristićemo vrijeme poslije doručka da se odmorimo, rekuperiramo, poslijepodne u 18 časova imamo trening, pa sastanak i pokušaćemo da što odmorniji dočekamo sutrašnji meč", rekao je trener Zoran Dragišić.

Juniori Borca sa nestrpljenjem očekuju da u srijedu istrče na teren stadiona "Jud Alef" u Ašdodu, a priliku da ga isprobaju imaće od 18 časova za kada je zakazan zvanični trening.

"Put je bio dug i veoma naporan, ali mi smo došli ovdje s namjerom da ostvarimo dobar rezultat, osjećam se odlično pred naš meč u Ligi šampiona, kao i svi ostali, i jedva čekam", rekao je mladi fudbaler Borca Đorđe Vojvodić.

Ni nakon 3.000 kilometara dobro raspoloženje nije napustilo crveno-plave, a sada čekamo da ih vidimo dobro fudbalski raspoložene na terenu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Crveno plavi

Valjda doktor crveno plavih,a ne crveno bijelih

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC