• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posljednji sati prelaznog roka u Zvezdi: Čeka se još jedno pojačanje, a ostaju još tri otvorena pitanja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda ima rok do ponoći da registruje pojačanja, a najvjerovatnije će to biti još jedan domaći fudbaler na poziciji zadnjeg veznog. Ostaju još tri otvorena pitanja u postojećem igračkom kadru koja treba da se riješe...

 Poslednji-dan-prelaznog-roka-u-Crvenoj-zvezdi Izvor: MN Press/YouTube/FK Crvena zvezda/Screenshot

Stručni štab i fudbaleri Crvene zvezde danas u mislima imaju samo Trabzonspor sa kojim se sastaju od 18.45 u drugom kolu grupne faze Lige Evrope, dok će rukovodstvo svako malo gledati na sat pošto se tačno u ponoć završava ljetnji prelazni rok u Srbiji. Potrajao je tačno dvije nedjelje duže nego u većini evropskih liga, ali je već duže vrijeme mirno na "Marakani" i prethodnih dana smo zapravo najviše svjedočili odlascima igrača koji su ocijenjeni kao višak u ovom trenutku.

Tako su na pozajmice otišli talentovani Aleksandar Kahvić (Makabi Haifa) i Stefan Leković (Grafičar), ostao je još da se riješi status odavno "precrtanih" Nenada Krstičića i Srđana Spiridonovića, odnosno mladog Vuka Bogdanovića koji je neočekivano stigao iz Rada, dok se čini da će u toku dana Miloš Milojević dobiti i jedno pojačanje koje će doduše moći da koristi samo u domaćim okvirima. Makar dok se ponovo "ne otvori" registracioni period za evropska takmičenja od januara. Period za registraciju fudbalera u Ligi Evrope istekao je još 3. avgusta, kada je Zvezda zvanično odustala od Edmunda Ada, iako se činilo da je na korak od potpisa...

Posljednje pojačanje Crvene zvezde ipak će biti na mjestu defanzivnog veznog, samo što je sada izabrano domaće rješenje, vjeruju u Ljutice Bogdana - najbolje koje trenutno tržište u Srbiji može da pruži.

U pitanju je Srđan Mijailović (28) iz Čukaričkog koji je ostavio trag i na Marakani, pošto je ponikao upravo u mlađim kategorijama Crvene zvezde i debitovao još kao tinejdžer 2011. godine kod Roberta Prosinečkog. Dopao se "Žutom" tokom priprema i odmah ga je prozvao "Mićko", a tokom njegovog mandata u Zvezdi bio je jedan od ključnih igrača. Mijailović je u svom prvom mandatu u Crvenoj zvezdi odigrao 69 utakmica i na njima bio bez pogotka, a potom je igrao za Kajzerispor i Samaru, da bi se nakon pandemije korona virusa vratio u Srbiju i zadužio dres Čukaričkog.

Nezvanično, dva kluba su se dogovorila oko obeštećenja i potpis se očekuje u toku dana, a Mijailović u Zvezdu stiže u takmičarskom ritmu pošto je za "brđane" ove sezone odigrao 12 utakmica i zabilježio gol i dvije asistencije. Tako bi odmah pojačao konkurenciju u veznom redu i "rasteretio" Sekua Sanoga koji je zapravo i jedini pravi zadnji vezni u ekipi, s tim da na toj poziciji sve češće u Superligi igra i Gelor Kanga, dok tom zadatku može da odgovori i Nikola Stanković.

Ako dođe do transfera, Milojević će igranjem Mijailovića umjesto Sanoga imati i opciju više za stranca u sastavu, što će svakako biti dobra vijest i za Ibrahima Mustafu, Iraklija Azarova, pa i Kalifu Kulibalija...

Ako se ostvari transfer Mićka, moglo bi da se desi da Crvena zvezda u ovom prelaznom roku uloži i više od osam miliona evra na pojačanja. Samo na Bukarija "otišla" su tri, a stigli su još Kangva, Pešić, Prucev, Mitrović i Azarov, odnosno bez obeštećenja Kulibali, Milunović i Bogdanović.

Dolaskom zadnjeg veznog zaključila bi se "burna pijaca", s tim da bi mnogi navijači Crvene zvezde očekivali da su stigla i pojačanja na dvije urgentne pozicije. Na desnom beku se Zvezda i dalje "krpi" sa Gobeljićem i Srnićem, čak često igra i Eraković, dok se postavlja i pitanje da li su dvojica napadača dovoljna za čitavu jesen. Pešić muči probleme sa povredom, Kulibali je još daleko od takmičarske forme, dok je sada Ben gotovo potpuno prekomandovan u špic.

Naredne nedjelje će pokazati da li je Crvena zvezda pogrešila što je odlučila da Mijailović bude i posljednje pojačanje ili je to bila dobra odluka zbog toga što "gomilanje" igrača takođe može da napravi problem.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC