• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se okreće domaćem fudbalu - "Superliga je prioritet": Evropsko proljeće sve dalje, a Borjan ima novi cilj!

Autor Haris Krhalić

Kapiten Crvene zvezde pozvao saigrače da se okrenu mečevima u Superligi.

 Milan Borjan nakon poraza od Trabzona Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Željela je Crvena zvezda da se ove sezone takmiči u Ligi šampiona, a zatim evropsko proljeće istakla u prvi plan kao novi cilj nakon što je Makabi iz Haife bio bolji u kvalifiakcijama. Navijači se nadaju evropskim mečevima i u drugoj polusezoni, ali Milan Borjan smiruje situaciju nakon dva poraza u grupnoj fazi. Iskusni golman je nakon poraza od Trabzona poručio da evropski mečevi nisu klupski prioritet!

Po riječima kapitena, najbitniji je zadržati fokus u Superligi, gdje osvajanje titule donosi direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone. To je cilj koji je pred ekipu "iscrtao" iskusni golman, a odmah nakon Trabzona je i pozvao ekipu da se okrene izazovima u domaćem prvenstvu.

"Teška utakmica za nas, nismo dobro izgledali, bilo je dosta naših individualnih grešaka iz kojih smo i primali golove. To ne sme da se dešava, pogotovo u Evropi, ali idemo dalje. Na nama je da se odmorimo dva dana i okrenemo prvenstvu, kako bi se spremili za nastavak. Ako ovako bude, biće teško, prvenstvo je prioritet i vodi direktno u Ligu šampiona. Na to moramo da se fokusiramo, ali i da vratimo naš stil igre i dominaciju", počeo je Borjan.

Iskusni čuvar rmeže svestan je da Crvena zvezda mora bolje da igra na evropskoj sceni. "Imamo kvalitet i vrhunske igrače, ali nedostaje samopouzdanje, završni pas, i još mnogo stvari. Treba biti realan i reći da moramo bolje od ovog. Zvezda je veliki klub i svi moraju da znaju čiji grb nose, te da na terenu pružaju i više od maksimuma", podvukao je Borjan.

Crvenu zvezdu za vikend očekuje meč protiv Napretka iz Kruševca u Superligi Srbije, a ta utakmica igraće se na stadionu "Rajko Mitić". Nakon tog meča prvotimci odlaze na kratku pauzu posvećenu reprezentacijama, a aktuelni šampion Srbije vraća se na scenu prvenstenim susretom protiv Mladosti GAT u Novom Sadu, početkom oktobra. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC