• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona tjera klupsku legendu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Slavni defanzivac Barselone mogao bi da napusti klub u kom je ponikao i proveo posljednjih 14 godina, a sve nakon što su u klubu shvatili kako to mogu da izvedu već narednog ljeta.

 Barselona-raskida-ugovor-s-Djerarom-Pikeom Izvor: Profimedia

Đeraru Pikeu ove godine baš ništa ne ide kako treba. Nakon vijesti da se razvodi od poznate pevačice Šakire, Kolumbijka je riješila da ga još jednom isproziva u medijima. Ali nije Špancu loša situacija samo u ljubavnom životu, već i profesionalnoj karijeri.

Defanzivac Barselone ove sezone nije u prvom planu trenera Ćavija Ernandeza, a kako stvari stoje, Katalonski klub smislio je plan po kojem bi mogao već na kraju sezone da raskine bogat ugovor sa legendarnim štoperom.

Pike ima 35 godina i u Barseloni su svjesni da se njegova karijera na najvišem nivou bliži kraju. On ima i ugovor koji otežava klubu već komplikovanu finansijsku situaciju i sada Barselona pokušava da pronađe rješenje kako da se "izvrda" iz tog dogovora.

Španski mediji pišu da će ovo Pikeu biti posljednja sezona u klubu iako sa Barsom ima ugovor do ljeta 2024. godine. Kako je to moguće ako ga ne prodaju? "Mundo deportivo" je otkrio da u njegovom ugovoru postoji zanimljiva klauzula. Ona glasi da ako Pike nastupi u manje od 35% utakmica ove sezone, Barselona ima opciju da raskine saradnju.

Početak sezone nagovještava takav scenario. Pike je samo dva puta nastupio u Ćavijevom timu i sve je izvjesnije da bi ovo mogla da bude njegova posljednja sezona na "Nou Kampu", poslije 14 godina. Uz sve to, Barselona želi i da narednog ljeta kao slobodnog igrača dovede Injiga Martineza, štopera Atletik Bilbaa, čime bi direktno zamijenila Pikea.

Reklo bi se da će naredno leto obilježiti još jedan kraj ere u Barseloni. Prošlog ljeta je otišao Lionel Mesi, a 2023. bi mogli i Pike i Serhio Buskets, koji planira odlazak u SAD i MLS ligu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC