• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi od Barselone tražio kamatu, avion i ložu, a zbog dva zahtjeva je morao da ode!

Autor Nebojša Marković

Španski mediji došli su u posjed prepiske koju su vodili Barselona i predstavnici Lionela Mesija 2020. godine, kada su pregovarali o novom ugovoru. Otkriveno je zašto su pregovori propali, a potom, u ljeto 2021. je već bilo kasno za njegov ostanak na "Nou Kampu".

 Uslovi koje je Mesi postavio kada je napuštao Barselonu Izvor: Profimedia

Nova "bomba" u medijima trese Španiju i ponovo se tiče Lionela Mesija! Španski list "El Mundo" otkrio je sve detalje i dokumenta prepiske između legendarnog Argentinca i Barselone, zbog kojih je Mesi na kraju ostao bez novog ugovora i napustio klub poslije 21 godine nastupanja za "blaugranu".

Pomenuti list je došao do brojnih dokumenata kojim su otkrili sve što se dešavalo prošle godine i došli do nevjerovatnih saznanja - od toga kako je Mesi navodno tražio kamatu od Barselone na dugovanja, do zahtjeva da dobije 10.000.000 evra bonusa, posebnu ložu, privatan avion usred sezone...

Zapravo, čitava priča je vrlo dugačka. Pregovori oko novog ugovora počeli su 11. juna 2020, čak godinu dana prije nego što će Mesi napustiti klub po isteku ugovora u ljeto 2021. Obje strane su željele da dođe do produžetka saradnje, ali "El Mundo" sada otkriva iz privatnih prepiski koje su "procurile" u javnost kako je sve teklo i koliko je Mesi imao zahtjeva.

Leo je od Barse tražio da na "Nou Kampu" ima privatnu ložu za njegovu porodicu i porodicu Luisa Suareza. Zahtjevao je privatni avion kojim bi sa porodicom svake godine za Božić mogao da odleti u Argentinu. Tražio je i bonus od 10.000.000 evra kao bonus za potpis novog ugovora. A to je sve tek samo zagrijavanje.

Navodno je Mesijev zahjtev bio i da mu se izlazna klauzula za napuštanje Barselone smanji sa nevjerovatnih 700.000.000 evra na još nevjerovatnijih 10.000 evra. Da, 10 hiljada evra. Tražio je i kamatu od 3% na sve ono što mu se dugovalo iz sezone 2019/20, kada su igračima bila smanjena primanja zbog udara pandemije korona virusa.

Pa čak ni tu nije sve. Mesi je za smanjenje plate iz "korona sezone" od 20% tražio da mu se taj gubitak novca vrati tokom tri sezone eventualnog novog ugovora, naravno uz pomenutu kamatu. Ipak, "El Mundo" piše da je tadašnji predsjednik Barselone Đozep Bartomeu bio spreman da prihvati sve uslove, osim dva - onaj o snižavanju izlazne klauzule na simboličnih 10.000 evra, i plaćanje bonusa od 10 miliona evra za potpis novog ugovora.

U međuvremenu, posljednja sezona Mesijevog ugovora je prolazila, a finansijski problemi u Barseloni su se toliko produbljivali da ni novi predsjednik Đoan Laporta nije mogao da zadrži Argentinca. U ljeto 2021. su problemi već bili i takvi da Barsa nije mogla da ispuni stroge uslove Primere po pitanju finansijskog fer-pleja i Mesi je morao da napusti "Kamp Nou"...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC