• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se desilo nekadašnjim premijerligašima? Katastrofalni rezultati, ostavke trenera, prazne tribine...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Alfa Modriča i Jedinstvo iz Bihaća jedno vrijeme bili su stabilni premijerligaši, a sada su čvrsto zakucani za dno tabele m:tel Prve lige Republike Srpske, odnosno m:tel Prve lige Federacije BiH.

 NK Jedinstvo Bihać Izvor: Promo/NK Jedinstvo Bihać

Nakon višegodišnjih nastupa u Premijer ligi BiH, Alfa Modriča i Jedinstvo iz Bihaća već godinama tavore u prvoligaškim društvima Republike Srpske i Federacije BiH.

Modričani, inače nekadašnji šampioni BiH iz 2008. godine, čak su jedno vrijeme ispali u još niži rang - Drugu ligu RS, ali su uspjeli da se vrate u najjači rang fudbala Srpske. Međutim, u prethodnih nekoliko sezona klub koji je svojevremno osvajao i Kup BIH, te u dva navrata nastupao na međunarodnoj sceni, u kvalifikacijama za Kup UEFA, a zatim i Ligu šampiona, nije uspio da ostvari zapaženije rezultate, a prošle sezone teškom mukom izborio je opstanak.

Ipak, tekuća sezona dugo će se pamtiti po negativnim stvarima. Nije tako izgledalo na početku za Modričane, koji su na otvaranju novog prvenstva savladali Podrinje iz Janje pred svojim navijačima 4:1. Ipak, uslijedila je katastrofalna serija od osam uzastopnih poraza, u kojima nije postignut niti jedan pogodak, a odbrana je u tom periodu kapitulirala čak 28 puta! Posebno se pamte dva identična poraza nevjerovatnim rezultatom 0:7 u svega sedam dana!

Izvor: Promo/FK Laktaši

To znači da fudbaleri iz Modriče više od 12 časova fudbala nisu uspjeli da pronađu put do protivničke mreže, pa ne treba ni napominjati da su samo tri osvojena boda od mogućih 27 čvrsto zakucala nekadašnje "uljare" za dno tabele m:tel Prve lige RS.

SLAVLJE I SUZE

Zanimljivo, u sezoni kada je tada Modriča Maksima postala prvak BiH (2007/08), u posljednjem kolu upravo su se sastali Modričani i Bišćani. Domaćin je slavio 3:0, te sa ova tri boda sačuvao lidersku poziciju ispred Širokog Brijega, a Jedinstvo istovremeno poslao u niži rang. Ipak, par sezona kasnije i Modričani su morali njihovim putem...

Sve ovo natjeralo je trenera Mitra Lukića da podnese ostavku, stigao je Bojan Magazin da pokuša promijeniti nešto, a ako se ima u vidu da je na pet domaćih utakmica Modričane gledalo ukupno tek nešto više od 700 gledalaca (odnosno prosječno oko 140 po susretu), jasno je da u gradu pod Majnom fudbal odavno nije "najvažnija sporedna stvar na svijetu".

Standings provided by SofaScore

Za razliku od Modričana, Bišćani se mogu pohvaliti koliko-toliko boljom posjetom.

Nekada su mečevi na stadionu "Pod Borićima" igrani pred prepunim tribinama, ali vremena kada su u gradu na Uni gostovali najjači bh. klubovi odavno su prošla.

Tako je Jedinstvo trenutno "fenjeraš" u m:tel Prvoj ligi Federacije BiH, sa svega jednim bodom iz sedam utakmica. Fudbaleri iz Bihaća na ovih sedam duela postigli su samo jedan gol, primili 15, pa su već sada u ogromnim problemima i jasno je da će u tekućoj sezoni cilj biti samo jedan - opstanak.

Zbog svega ovoga mladi stručnjak Duško Vranešević (41) bio je primoran da "digne sidro" i napusti kormilo bišćanskog broda, koji je, čini se, već duže vrijeme na pogrešnom putu.

Pripreme su kasnile, ekipa je nespremno ušla u borbe za bodove, pa ovakvi rezultati i ne čude. S obzirom da su, slično kao i Modričani, teškom mukom sačuvali status prvoligaša prošle sezone, a sa lošim rezultatima nastavili i u tekućem prvenstvu, neizvjesno je prognozirati kako će nekadašnji članovi bh. elite izgledati u nastavku sezone.

Standings provided by SofaScore

Dva nekadašnja premijerligaša, četiri boda u 15 utakmica kombinovano, a moglo ih je biti 45. Moglo bi, da su neka ljepša vremena za Modričane i Bišćane u pitanju...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC