• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prije meča sa Srbijom protjerali igrača iz reprezentacije: Politički je nepodoban, zato ne može da igra protiv "orlova"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zbog transfera u pogrešan klub Matijas Norman neće biti na terenu u Oslu na meču Srbije i Norveške.

 Matijas Norman ne može da igra za Norvešku jer nastupa za ruski klub Izvor: Profimedia/Gonzales Photo/Alamy Live News

Srbija igra posljednji meč Lige nacija protiv Norveške u Oslu, a protivnik tima Dragana Stojkovića Piksija na ovom meču će biti bez pomoći defanzivnog veziste Matijasa Normana. Razlog za to nije povreda ili nešto slično, već politika!

Norman je zbog kluba za koji nastupa do daljeg precrtan sa spiska selektora i Norvežani ne računaju na njega. Ovaj 26-godišnji zadnji vezni je nakon angažmana u Lećeu riješio da potpiše ugovor sa ruskim Rostovom, a predsjednica Fudbalskog saveza Norveške Lisa Klavenes je nakon toga javno rekla da će Norman biti istjeran iz nacionalnog tima!

"Suštinski, nije uloga fudbalskog saveza da kaže bilo šta oko izbora reprezentativaca o njihovom novu klubu, ali nalazimo se u posebnoj situaciji. Cijeli norveški i evropski fudbal se slaže da zajedno izvrši pritisak na Rusiju kao na zaraćenu stranu, koja je takođe veoma aktivno koristila pozicije moći u sportu", rekla je Lisa Klavenes.

Otkako je počeo rat u Ukrajini razne sankcije su uvedene ruskim sportistima, sportskim klubovima i savezima, a nije neuobičajeno da na ovaj način savezi tjeraju igrače koji su pod njihovim okriljem da ne nastupaju u Rusiji. Nedavno je nakon osvojenog srebra na Eurobasketu Toma Ertel praktično završio svoju reprezentativnu karijeru u dresu Francuske potpisom za Zenit. Takav je slučaj i sa Matijasom Normanom.

"Svim ruskim timovima zabranjeno je učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima. Stole (Solbaken) i ja se slažemo da Norman ne može da predstavlja Norvešku sada kada će igrati za novi ruski klub", poručila je predsjednica FS Norveške. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC