• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija juri osvetu i pobjedu, Piksi neće da "kuva" Halanda: Gdje je prenos i sve što treba da znate o meču sa Norveškom!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbija završava svoje takmičenje u Ligi nacija utakmicom sa Norveškom, a taj meč je bitan sa mnogo različitih uglova!

 Srbija-Norveska-uzivo-prenos-livestream-SportklubHD-Nova-S-RTS-Arena-sport-HD-link. Izvor: MN PRESS

Srbija će od 20:45 na Uleval stadionu u Oslu odigrati svoj posljednji meč Lige nacija u kome će se sa Norveškom boriti za prvo mjesto u našoj grupi, ali i za bolju poziciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Srpski tim je pred ovaj meč u Beogradu odigrao sjajnu utakmicu sa Švedskom u kojoj su "orlovi" predvođeni sjajni Aleksandrom Mitrovićem koji je postigao het-trik uspjeli da dođu do velike pobjede od 4:1, ali to je bio samo jedan od dva neophodna koraka ka cilju.

Od 20:45 Srbija želi pobjedu ne samo da bi "osvetila" poraz iz prvog dijela Lige nacija kada su Skandinavci slavili sa 1:0 golom Halanda, već i zbog vrlo bitnih koeficijenata koje jure!

ZA ŠTA IGRAJU?

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Twitter/screnshot/tgloban

Pobjeda protiv Norveške donosi "orlovima" prvo mjesto u grupi jer bi bilo kakav trijumf značio da imaju makar jednak međusobni skor sa njima, a gol razlika je mnogo bolja. To bi im donijelo plasman u najkvalitetnoiju grupu Lige nacija, ali i plasman u drugi šešir kvalifikacija za Euro 2024.

Dobra vijest je da nije neophodno da pobijedi Srbija. U slučaju poraza ili neriješenog rezultata Srbije da bi ušli u prvo šešir neophodno je da Švedska ne pobijedi Sloveniju, a već smo pisali zbog čega.

MITAR JE TU, ALI NEMA SMS-A!

Izvor: MONDO/ Uroš Arsić

Aleksandar Mitrović je morao da napusti meč sa Švedskom prije kraja zbog povrede, ali kada je viđen u avionu za Oslo svima je bilo lakše. Najbolji strijelac u istoriji nacionalnog tima Srbije je spreman, ali u veznom redu postoje određeni problemi.

"Naravno da u glavi opet imam startnih jedanaest, bez obzira što imamo određene kadrovske probleme. Ne možemo da računamo na Milinković-Savića i Račića. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rješenje, odnosno igrača koji će umeti dostojno da ga zameni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lep i atraktavan fudbal, tako će biti i sutra u Oslu", ispričao je Dragan Stojković.

ŠTA JE SA NORVEŠKOM?

Što se tiče Norveške njih je poraz od Slovenije uzdrmao, pogotovo što se desio tako što je prilično slab šut Benjamina Šeška u posljednjim sekundama meča "oteo" bodove ovoj ekipi. Da su tu pobijedili ili da su bar sačuvali bod, sa mnogo više samopouzdanja bi ušli u ovaj meč.

Što se tiče tima, zna se da su Martin Edegor i Erling Holand prve zvijezde, a najzvučnije ime koje nedostaje je iskusni krilni napadač Džoš King koji se povrijedio u meču sa Slovencima.

ŠTA KAŽE PIKSI?

Sve je zanimalo kako selektor Srbije planira da zaustavi jednog od najubojitijih napadača današnjice Erlinga Halanda, a svoj recept Stojković nije otkrio...

"Nisam kuvar pa da tražim recept za Halanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom klubu koji igra u jednom od najskupljih timova na svijetu. Okružen je u Mančester sitiju saigračima vrhunske klase i naravno da u toj situaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja. Ipak, utakmica koju je Norveška izgubila prije dva dana od Slovenije potvrđuje da i za njega ima rješenja. Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće", rekao je selektor Srbije

I NA KRAJU – GDJE GLEDATI MEČ?

Ako niste u Oslu, meč počinje od 20:45 i možete ga gledati na Areni Sport ali i na programima RTS-a, što znači da će praktično cijela Srbija biti uz male ekrane u utorak uveče.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC