• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci donose neočekivanu odluku za Mundijal 2026: Prave nikad veće takmičenje, a finale sele na NFL stadion!

Autor Haris Krhalić

Izgleda da se finale narednog Svjetskog prvenstva neće igrati ni u Njujorku, ni u Los Anđelesu.

 Finale Mundijala 2026 godine na NFL stadionu Izvor: Profimedia

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje za nešto manje od dva mjeseca i ono će po mnogo čemu biti istorijsko. Igra se tokom zimskih mjeseci, u nikad manjoj državi, a bilo je mnogo riječi i o striktnim zakonima u Kataru na koje mnogi navijači iz svih krajeva svijeta nisu navikli.

Ipak, i naredni Mundijal 2026. godine biće istorijski na svoj način. Taj turnir igraće se u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku i prvi put će na njemu učestvovati čak 48 reprezentacija. Ali sada je stiglo i veliko iznenađenje po pitanju mogućeg domaćina velikog finala!

Mundijal u Sjevernoj Americi imaće i rekordan broj gradova domaćina. Igraće se na 11 stadiona u SAD, tri u Meksiku i dva u Kanadi. To će biti Boston, Njujork, Toronto, Filadelfija, Atlanta, Majami, Kanzas Siti, Dalas, Hjuston, Los Anđeles, San Francisko, Meksiko Siti, Gvadalahara, Monterej, Vankuver i Sijetl.

Osim toga, nije poznato mnogo više stvari. Ne zna se gdje će se koja grupa igrati, kao i nokaut faza, ali svi su očekivali da će finale biti igrano u jednom od dva glavna centra - ili u Njujorku ili u Los Anđelesu. Ali posljednje informacije navode da bi moglo da se desi da domaćin završnog meča bude treći grad.

Kako javlja "ESPN", meč za titulu prvaka svijeta 2026. godine biće igran u Dalasu, na "AT&T" stadionu, kapaciteta 80.000 mjesta! Na ovom stadionu nastupa i NFL franšiza Dalas Kaubojs. SAD su bile domaćini i Mundijala 1994. godine, kada je Brazil postao prvak svijeta, a tada je finale bilo igrano u Pasadeni, pred skoro 100.000 ljudi, na stadionu "Rouz Boul" u blizini Los Anđelesa.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC