• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Taj poraz ga je uništio - morao je kod psihijatra! Traume slavnog fudbalera: "Imao sam napade i plašio se da zaspim!"

Autor Dragan Šutvić

Edinson Kavani je mnogo toga usieo da uradi tokom bogate karijere, ali jedan poraz će vječno pamtiti po zlu.

 kavani išao kod psihijatra  Izvor: Profimedia

Edinson Kavani je jedan od napadača svoje generacije oko kojeg klubovi nikad nisu morali da brinu da će im donositi pogotke. Ljetos je Urugvajac nastavio svoju avanturu u poznijim igračkim godinama, pa je poslije odlaska iz Mančester junajteda prešao u Valensiju kao slobodan igrač. Najbolje dane u svojoj karijeri je proveo u Napoliju i Pari Sen Žermenu.

Možda će vas zanimati

Upravo je u Parizu postao i najbolji strijelac u istoriji kluba, a osvojio je i mnoštvo trofeja. Ipak, jedan nije - trofej Lige šampiona - i Kavani je priznao da najviše žali baš zbog te činjenice. A pored brojnih mečeva koje je rješavao svojim golovima, jedna utakmica ga je natjerala da se čak obrati i psihologu!

Kavani je u intervjuu za španske medije priznao da je u PSŽ-u imao nekoliko teških trenutaka, od kojih će ga baš taj jedan vječno proganjati. Radi se o revanš meču osmine finala Lige šampiona iz 2017. godine. PSŽ je igrao protiv Barselone, a stvari nisu mogle da bolje počnu po klub sa "Parka prinčeva".

U Parizu u prvom meču, rezultat je bio nevjerovatnih 4:0 za domaće. Svi su ih već vidjeli u četvrtfinalu, ali niko nije ni slutio šta nosi revanš i da ćemo vidjeti vjerovatno najveći preokret u istoriji evropskog fudbala. "Kamp nou" je bio poprište istorije - uprkos golu Kavanija u gostima, Barselona je slavila 6:1 i prošla u narednu rundu takmičenja. Tri od tih šest golova postigli su za manje od 10 poslednjih minuta, od kojih je pogodak Serđija Roberta poslao čitavu Barselonu u delirijum. A Kavanija kod psihijatra, nakon što je teško podnio blamažu svog tima.

"Morao sam da idem na razgovore s psihijatrom nakon Barselonine 'remontade'. To je ostavilo velikog traga na mene. Svjestan sam da je riječ samo o fudbalu, ali takve stvari utiču na vas kao osobu", počeo je Kavani, prije nego što je objasnio kako se osjećao u tom periodu.

"Nakon te utakmice sam imao simptome anksioznosti, oblivao me je hladan znoj. Imao sam napade vrtoglavice pred spavanje i plašio sam se da zaspim. Zapitao sam se da li je sa mnom sve u redu. Išao sam na terapiju i doktor u Parizu mi je rekao da nisam jedini kojem se to desilo", rekao je Kavani, strijelac gola u revanšu poslije kog se činilo da Barselona ne može da se vrati u igru... 

Barselona - PSŽ 6:1
Izvor: Youtube/FC Barcelona

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC